SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİR ARAYA GELDİ
02.08.2017 Çarşamba
Akşehir’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları 31 Temmuz 2017 tarihinde Akşehir Şoförler ve Otomobilciler Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ev sahipliğinde Yemek Dünyasında bir araya geldi.

Toplantıya Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Başoğlu, Akşehir Ziraat Odası Başkanı Aziz Bingül, Akşehir Şoförler Odası Başkanı Fikri Kurt, Akşehir Bakkallar Ve Bayiler, Şarküteri Ve Gıda Maddesi Satan Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Levent Emir, Akşehir Berberler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Er, Akşehir Madeni İşler Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Süleyman Erten, Akşehir Terziler Tuhafiyeciler Manifaturacılar Ve Konfeksiyoncular Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Baran, Akşehir Lokantacı, Kebapcı, Fırıncı, Pastacılar Ve Elektrikçiler Esnaf Odası Adına Mustafa Uluş, Memur-Sen Temsilcisi Mustafa Aktaş, Hak-İş Temsilcisi Adem Akcan, Hak-İş Temsilcisi Barış Aktaş, Hak-İş Temsilcisi Kemal Sert, Kamu-Sen Temsilcisi Ramazan Çoşanay, Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim vakfı Akşehir Temsilcisi Ali Kerrar Ulu, Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt, Gönül Kervanı Derneği Yetkilisi Mevlüt Yalçın, Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kadir Öztaş, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna, Akşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Balaman, S.S. 69 nolu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Osman Dilber, IHH Akşehir Temsilcisi Ahmet İbişdayı katıldı.

Toplantının başında ev sahibi Fikri Kurt 15 Temmuz yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı. Konuşmasında Allah bir daha bize bu günleri göstermesin dedi. Türkün Türk’ten başka dostu olmadığını ve şu günlerde birlik ve beraberliğimize daha çok ihtiyaç duyduğumuzu belirtti. Daha sonra Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 15 Temmuz da gösterdikleri vatanseverlik ve milli birlik ruhu için ayrıca teşekkür etti. Bundan sonra yapılacak toplantılarda Akşehir’imizi ilgilendiren konularda Sivil Toplum Kuruluşları olarak birlikte hareket etmeye devam edeceğimizi ifade etti. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Başoğlu 15 Temmuz Darbe girişimini lanetleyerek bu tür hadiselerin tekrarlanmaması için hükümetin daha hassas davranması gerektiğini vurguladı.

Katılımcılar önümüzdeki toplantıda esnafımızın ve sanayicimizin sorunlarının görüşüleceği ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi konusunda hemfikre vardı. Bir sonraki toplantı Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği ev sahipliğinde gerçekleşmesine karar verildi.