KAYMAKAMLIKTA UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MASAYA YATIRILDI
15/08/2018 Çarşamba

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Kalkan, Meclis Üyesi İbrahim Eroğlu Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu toplantısına katıldı.

Kaymakam Mehmet TÜRK başkanlığında; Gençlerimizi ve toplumumuzu olumsuz yönde etkileyen uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla etkin mücadele edilmesi konusunda yürütülecek çalışmaların ele alındığı Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu toplantısı Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Bağımlılık ile mücadelede Akşehir'in mevcut durumu, tespit edilen yeni sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda; sosyal projeler, kurumlar tarafından yürütülen ve yürütülmesi planlanan faaliyetler hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak; bağımlılık yapıcı madde denetimlerine hız kesmeden devam edilmesi emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından denetimlerin artırılması görüşülerek karara bağlandı.

Ayrıca; İlçemizde faaliyet gösteren ilgili kurumlar tarafından bağımlılıkla mücadele hususunda bilinç ve farkındalık oluşturmaya yönelik bir takım önlemler alınması, çeşitli program ve etkinlikler düzenlenmesi, özellikle ailelere yönelik yapılması öngörülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Kaymakam Mehmet TÜRK yaptığı açıklamada: "Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele sadece kriminal ve polisiye önlemlerle üstesinden gelinecek bir husus değildir. Konu aile, okul, toplum, ahlak, din … vs çok değişik alanlarda değerlendirilmesi gereken bir olgudur. Sineklerle mücadele edilebilir ama asıl yapılması gereken bataklığı kurutmaktır.O nedenle çocuklarımıza sevgi ile yaklaşmamız gerekiyor. Onlara değer verdiğimizi, önemsediğimizi, sevdiğimizi hissettirmemiz gerekir ki gayri meşru alanlara sapmasınlar. Bu toplantılardan maksadımız da bu bağlamda yapabileceklerimizi analiz edip karara bağlamaktır. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte bir dizi önlem ve etkinliklerimiz olacak. Hedefimiz, gayemiz sağlıklı gençler, sağlıklı bireyler ve sağlıklı bir toplum oluşturabilmektir.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı ve bir o kadar da sorumluluk duygusuyla hareket edip, bir taraftan bu illetin pençesine düşmüş çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak ve bunların ailelerine ulaşmak, diğer taraftan ve en önemlisi de gençlerimizi zehirleyenlerle mücadele etmek amacıyla her türlü tedbiri alacağız. Uyuşturucuyla mücadele konusunda güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ama bağımlılıkla mücadelede ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve el birliği içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir. Bireylerin özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak, bu konu hakkında toplumun genelinde bilinç düzeyini artırmak her toplum ferdinin görevidir."şeklinde konuştu.

Kaymakamımız Mehmet TÜRK başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Dr. Salih AKKAYA, Savcı Nurullah ŞAHİN, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin MAKASCI ile Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı ve Oda temsilcileri, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Yüksek Okulu, Müftülük, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Cezaevi, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü ve Akşehirspor yetkilileri katıldı.