İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI ALIM SATIM YAPANLAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGERİNİ ALDI
İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITI ALIM SATIM YAPANLAR MESLEKİ YETERLİLİK BELGERİNİ  ALDI
02/10/2018 Salı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu İlçelerinde faaliyetlerini sürdüren ve ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden firma sahipleri ve personele yönelik mesleki yeterlilik sınavını kazanlara belgeleri tören ile takdim edildi.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleğinde gerçekleşen sınav, yoğun ilgi gördü. Teorik ve uygulamalı gerçekleşen sınavlara katılan 90 aday, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı sınavda ter döktü. Sınavlarda başarılı olan 56 katılımcı belge takdim töreninde Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı’nın elinde Mesleki Yeterlilik Belgelerini aldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı yaptığı açıklamada; “bölgemizde faaliyetini sürdüren ve yeni iş yeri açmak isteyenlere yönelik mesleki çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Bu çalışmalardan biri olan ve Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınavının Akşehir’de yapılabilmesi için yine bir ilke imza atarak Motorlu Kara Taşıtları alanındaki mesleki yeterlilik sınavını üyelerimizin ayağına kadar getirdik. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile hali hazırda ikinci el araç alım-satımı yapanlar ve bundan sonra sektörde çalışacak veya işyeri açacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti. Odamız firmalarımızın eksik olduğu eğitim/sınav mesleki çalışmalarında gelişimi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Emin Makascı; “firmalarımıza ticari hayatlarında başarılar diler, mesleki yeterlilik belgelerinin hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.