MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI YAPILDI
06/11/2018 Salı

Akşehir`de ikinci el araç alım satım işlemleri yürütenlere yönelik mesleki yeterlilik sınavları yapıldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde Akşehir’de ikinci el araç alım satımı yürüten firma sahipleri ve personellere yönelik mesleki yeterlilik sınavları düzenlendi. Yaklaşık 57 kişi teorik ve uygulamalı gerçekleştirilen sınavlara katılarak bilgi, beceri ve yetkinliklerini gösterme imkanı buldu. Sınavlardan başarılı olan kişiler MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacağının altı çizildi.

"İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik" uyarınca ikinci el araç alım satımı yapan firma sahipleri ve personellerine yönelik mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilmişti. Bölgemizde ikinci kez yapılan sınavın talep olması halinde yeniden yapılabileceği açıklandı.