ENDONEZYA PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ
17/12/2018 Pazartesi

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 19 Aralık 2018 Çarşamba günü 13.30’da Konya Ticaret Odası Meclis Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Konya iş dünyasının Endonezya pazarı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Endonezya Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Panele Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Okan ÖZTÜRK, ihracat destekleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanı İrem EKMEKÇİ KONUK ve tecrübelerini paylaşmak üzere bölgeyle yakın ticari ilişkileri olan Doriva Çikolata’nın İhracat Müdürü Muhammed Nurullah UZUN ve ASELKON Hidrolik’in Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah ŞAHİN konuşmacı olarak katılacaklardır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM:

13.30-14.00        Kayıt
14.00-14.15        Selamlama konuşmaları

14.15-16.00        Panel

Moderatör:
Dr. M. Burak CERAN (Öğretim Görevlisi, Akören MYO)

Panelistler:

- Okan ÖZTÜRK (Ticaret Bakanlığı, İthalat Genel Müdürlüğü, Daire Başkanı)
- İrem EKMEKÇİ KONUK (Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü, İhracatı Geliştirme Uzmanı)
- Muhammed Nurullah UZUN (Doriva Çikolata İhracat Müdürü)
- Hayrullah ŞAHİN (ASELKON Hidrolik Yönetim Kurulu Başkanı)

16.00-16.45        Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Ticaret Odası Meclis Salonu

Konya-Endonezya Ticari İlişkiler Özeti (2017 yılı sonu itibariyle)

- Konya’da 49 ülkeden, 282 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur. Konya’da baskın sermayesi Endonezya olan firma bulunmamaktadır. – İlk sıradaki ülke Suriye’dir.
- Konya’nın ise toplam ihracatı 1,55 milyar dolar iken Endonezya’ya olan ihracat 4,75 milyon dolardır. Bu rakamla Endonezya, toplam ihracatımızın %0,3’ünü oluşturmakta ve ihracatımızda 64. sıradadır - İlk sıradaki ülke Irak’tır.
- Konya’nın toplam ithalatı 1,05 milyar dolar iken Endonezya’dan olan ithalat 8,14 milyon dolardır. Bu rakamla Endonezya, toplam ithalatımızın yaklaşık %0,8’ini oluşturmakta ve ithalatımızda 28. ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Çin’dir.
- Konya’nın Endonezya ile olan dış ticaret açığı 3,4 milyon dolardır.

MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.
Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr