TOBB TÜRKİYE 100
18/12/2018 Salı

Birliğimiz öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini arttırmak ve bu şirketlerin ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla 2011 yılından beri “ TOBB Türkiye 100” programı yürütülmektedir.

2012-2015 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans salonunda 25 Ocak 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar. Türkiye 100 şirketleri, değerlendirmeye alınana dönemde, satış gelirlerini ortalama yüzde 438 oranında, çalışan sayılarını da yüzde 74 oranında artırmışlardır. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesindir.

TOBB Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaştırılmıştır.

TOBB Türkiye 100 Programı 2018 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2015-2017 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birinciliği alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan TOBB Türkiye 100’e katılmak için aşağıda kriterlere uyan firmaların müracaatlarını en geç 31 Ocak 2018 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr üzerinden sağlaması önemle rica olunur.

NASIL BAŞVURACAKSINIZ?

Başvuru

Türkiye 100 başvuru sayfasına hoş geldiniz. Türkiye 100 programı sayesinde şirketinizin başarılı büyüme performansından dünyayı haberdar etme şansını yakalayabilirsiniz. Listede yer almanın haklı gururunu çalışanlarınız ve ortaklarınızla birlikte yaşayabilirsiniz.

2015-2017 yılları arasında hızlı büyümeyi başarmış bir şirketseniz, Türkiye 100 görünürlük kazanmanız için eşsiz bir fırsat. Kazanan şirketler toplam satış gelirlerindeki artış hızına göre sıralanacaklar. Başvuru yapan şirketlerin büyüme performanslarını kanıtlamak için formda bildirilen alana finansal bilgilerini girmeleri ve sonrasında bu tablolarını sunmaları gerekiyor.

Türkiye 100 başvurusu ücretsizdir. Son başvuru tarihi ise 31 Ocak 2019’dur.

Haydi başlayalım!

Anket formunda yer alan sorulara göz atmak için TIKLAYINIZ.

Başvuru formunda kullanıcı adı bölümüne şirketinizin vergi numarasını girmelisiniz. Formun şifresi belirtmiş olduğunuz mail adresine gönderilecek ve bu şifre ile istediğiniz zaman sisteme tekrar giriş yapabileceksiniz.

Anketi tamamladıktan sonra sisteme 2015, 2016 ve 2017 yılları gelirlerinizi belgeleyen şirketinize ait Kurumlar Vergisi Beyannamelerinizi (KVB) yüklemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yardıma mı ihtiyacınız var? Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edebilir ya da Türkiye 100 ekibinden Ceyda Altunay Demir (turkiye100@turkiye100.org) ile iletişime geçebilirsiniz.

Finansal tabloları kimler görecek?

Veri gizliliği bizler için önemlidir. Başvuru sırasında vereceğiniz tüm bilgiler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca korunacaktır. TOBB ve TEPAV’ın yetkilendirdiği değerlendirme kurulu dışında kimse bu bilgilere erişemeyecektir. Bugüne kadar binlerce şirketin finansal bilgileri sistemimize kaydedildi ve bu bilgilerin gizliliği Türkiye 100 ekibi tarafından güvenle sağlandı. Finansal tablolarınız ya da kurumlar vergisi beyannameleriniz sisteme yüklediğinizde bunları sadece TOBB, Türkiye 100 ve TEPAV'ın yetkilendirdiği kişiler görebiliyor. Bilgilerinizin bizimle güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

Gizlilik Bildirimi

Şirketlerden aldığımız hiçbir bilgi hiçbir şart ve koşul altında üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşılmayacaktır. Başvuru sırasında vereceğiniz tüm bilgiler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca korunacaktır. Şirketiniz Türkiye 100 sıralamasına girerse, kamuoyuyla firmanızın ciro aralığı (500,000 - 1 milyon TL, 1 - 5 milyon, 5 - 10 milyon TL vb) ve üç yıllık ortalama satış gelirleri artış hızı paylaşılacaktır.

Gerekli kriterler neler?

Başvuru Kriterleri:
Aşağıda sıralanan kriterleri sağlayan şirketlerin başvuruları kabul edilecektir.

-31 Aralık 2014 ve öncesinde kurulan,
-2015 yılında en az 500 bin TL satış gelirine sahip,
-2017 yılında en az 1,5 milyon TL satış gelirine sahip,
-2015-2017 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında arttıran şirketler,

Ayrıca;

-Kamu ortaklığı ve/veya halka açık olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
-Yurtdışı merkezli bir şirketin Türkiye şubesinin başvurusu geçerli sayılmaz.
-Başvuracak şirketlerin merkezlerinin Türkiye’de bulunması gereklidir.
-Ortakları arasında Türkiye dışındaki ülkelerin vatandaşları olan şirketler de başvurabilir.
-Hisselerinin yüzde 51’inden fazlası halka açık başka bir şirkete ya da bir kamu şirketine ait olan şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
-Kar amacı gütmeyen şirketlerin başvuruları geçerli sayılmaz.
-Holdinglerin başvuruları geçerli sayılmaz; bir holdingin çatısı altındaki şirketler başvurabilir.
-Franchise işletmelerinin başvuruları geçerli sayılmaz.
-Otomobil galerileri, kuyumcular, dağıtım şirketleri, döviz şirketleri, bankalar ve elektrik, gaz, akaryakıt ve su sağlayıcıların başvuruları geçerli sayılmaz.