AKŞEHİR TSO MECLİS ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
14/01/2019 Pazartesi

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı, meclis üyelerimize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde bilgilendirme toplantısı düzenlediğini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde meclis üyelerimiz ile bir araya geldi.

Oda ve borsalardan gelen talep ve sıkıntıları hükümete ilettiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bu talepler karşısında yapılan icraatlar konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. TOBB Başkanı meclis üyelerinden; yapılan işler konusunda bölgelerindeki iş dünyasını haberdar etmelerini ve getirilen imkânlardan tüm üyelerin yararlanabilmesini istedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında daha önce yaptıkları bilgilendirme seminerlerinden çok olumlu bir geri dönüş aldıklarını ve o nedenle yeniden yapma kararı aldıklarını ifade etti. Meclis üyelerinin iş dünyasının temsilcileri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu illerden gelen sıkıntıları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara tek tek ilettiğini aktardı. Bankalarla ilgili sıkıntılar bulunduğunu hatırlatan TOBB Başkanı, o nedenle Bankalar Birliği ile biraraya geldiklerini ve istişare toplantıları düzenlemeye karar verdiklerini anlattı. 13 farklı ilde toplantı yaptıklarını söyleyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu bankacıların reel sektörün sorunlarını ilk defa sahaya inerek, birinci ağızdan dinlediğine işaret etti.

Hisarcıklıoğlu oda ve borsalardan kendisine iletilen sıkıntı ve çözüm önerileri neticesinde hükümetle temasa geçtiğini ve birçok konunun çözüme kavuşturulduğunu bildirdi. TOBB Başkanı ayrıntılı bilgi verdiği, çözüme ulaşılan konuları şöyle sıraladı: Kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçlarının vadelendirilmesi, işverene asgari ücret desteği, tasfiye ve devir sözleşmeleri, teknik iflas sorunu, ticari alacak sigortası, lisanslı depoculuk alanındaki destekler, iç piyasa için KDV ve ÖTV indirimleri, KOBİ ve tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması, konut kredisi faizlerinin düşürülmesi ve KOBİ Değer Kredisi imkânı. Hisarcıklıoğlu ayrıca, istihdam, finansman, vergi, mevzuat ve destekler konularında da takip edilen çok sayıda çalışma olduğunun altını çizdi.