MALEZYA PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ
25/02/2019 Pazartesi

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 27 Şubat 2019 Çarşamba günü 13.30’da Konya Ticaret Odası Meclis Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle Konya iş dünyasının Malezya pazarı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla “Malezya Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Panele tecrübelerini paylaşmak üzere ve ihracat destekleri hakkında bilgilendirme yapmak üzere Ticaret Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’ndan Esat DURAK, Ticaret Bakanlığı, İhracat Genel Müdürlüğü’nden Gülay BABADOĞAN TARAKÇIOĞLU ve pazarla ilgili tecrübelerini paylaşmak üzere Dokunuş Tekstil İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Şirketi firma sahibi Ahmet Enes ÜZÜLMEZ katılacaktır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM:

13.30-14.00        Kayıt
14.00-14.15        Selamlama konuşmaları

14.15-16.00        Panel

Moderatör:
Dr. M. Burak CERAN (Öğretim Üyesi, Selçuk Üniversitesi Akören MYO)

Panelistler:
Esat DURAK (Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Dairesi, Ticaret Başmüfettişi )
Gülay BABADOĞAN TARAKÇIOĞLU (Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü, Şube Müdürü V.)
Ahmet Enes ÜZÜLMEZ (Dokunuş Tekstil İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Şirketi Firma Sahibi)

16.00-16.30        Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Ticaret Odası Meclis Salonu

Konya-Malezya Ticari İlişkiler Özeti (2018 yılı sonu itibariyle)

- Konya’da 50 ülkeden, 340 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur.
 - Konya’da baskın sermayesi Malezyalı olan firma bulunmamaktadır.
 - Konya’nın ise toplam ihracatı 1,8 milyar dolar iken Malezya’ya olan ihracat 3 milyon dolardır. Bu rakamla Malezya toplam ihracatımızın binde 17’sini oluşturmakta ve en fazla ihracat yapılan 86. ülke konumundadır.
 - Konya’nın toplam ithalatı 908,5 milyon dolar iken Malezya’dan ithalat 13,9 milyon dolardır. Bu rakamla Malezya toplam ithalatımızın %1,5’ini oluşturmakta ve en fazla ithalat yapılan 17. ülke konumundadır.

- Konya’nın Malezya ile olan dış ticaret açığı 10,8 milyon dolardır.

MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.
Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr