BASIN BİLDİRİSİ
05/08/2016 Cuma

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak  15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye  Cumhuriyeti ve demokrasimiz haince ve canice bir saldırıya maruz kalmıştır. Milletimizin birlik içinde kararlı direnişiyle ülkemiz ve devletimiz büyük bir facianın eşiğinden dönmüştür. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Terör örgütü kaynaklı bu darbe girişiminin ortaya çıkmasıyla birlikte 16.07.2016 tarihinde saat 02.08 de TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mesajını tüm üyelerimize gönderdik. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak yine üyelerimizede 02.51 de mesaj ve ayrıca Web sitemizde yayınlamak suretiyle demokrasinin yanında olduğumuzu belirtmiş  ve alanda toplanan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında her türlü desteği sağlamış bulunmaktayız. Bu konuda destek sağlamaya AKTSO olarak devam edeceğiz.

BASIN BİLDİRİ METNİ
Yüce Milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi tarihinde görmediği bir ihanetle karşılaşmış ve çok şükür Rabbimizin yardımıyla, Başkomutanımızın dik duruşu, namuslu askerlerimiz, polislerimiz ve kahraman milletimizin destansı karşı koyuşu ile vatanımızın işgali durdurulmuştur.

Odamız olarak darbenin yapıldığı ilk saatlerde başkomutanımızın talimatıyla meydanlarda vatan nöbetimizi başlattık ve ikinci bir emre kadar devam edeceğiz.Aynı gece TOBB başkanımız sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu!nun gönderdiği darbe karşıtı mesajı ve odamız adına hazırladığımız darbe karşıtı mesajı hem sitemizde hem de üyelerimize mesaj yoluyla ulaştırarak darbeye karşı vatansever duruşumuzu ortaya koyduk.

Ülke olarak ne denli bir tehlike atlattığımızı  , olayın sıcaklığı geçtikçe yeni duyduklarımızla kanımız donacak şekilde iliklerimizde hissediyoruz. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bunun yanında oda olarak bu şükrün sevincinin yanında bizleri üzecek iftira ve çamurların üzüntüsünü halkımızla paylaşmak istiyoruz.;

Şehrimizde yayın yapan bir gazete maalesef kasıtlı olarak, mesnetsiz bir şekilde art niyetini kusarak odamıza iftiralarda bulunmaktadır. Odamız seçimleri malumunuz 2013 haziran  ayında yapıldı ve üyelerimizin oyuyla  bugünkü meclisimiz oluştu.Yani bir diğer ifadeyle 17-25 arlık olaylarından önce oluşmuş bir meclistir. Oda ve borsaların seçim tüzüğü açıktır.Hiç bir meclis üyesi kendisi istifa etmeden hiçbir kurum, kuruluş ve meclis dahi görevden el çektiremez.Ancak devamsızlık ve kendi istifasıyla görevi sona erer. Bu güne kadar da hiçbir meclis üyemizin devamsızlık yapmasına müsamaha gösterilmemiştir.Devamsızlık yapanların meclis üyeliği düşürülmüş olup yerine yedekteki seçilmiş üye göreve gelmiştir. Buna örnek Birol Dura , Kemal Peynirci, Uğur Erdoğan,Yılmaz  Sevilcan ve Mehmet Koyuncu’dur. Seçim kanununda her şey bu kadar net iken ve bu meclis yukarıda belirttiğimiz gibi 17-25 Aralık olaylarından çok önce şekillenmiş bir meclis olduğu halde malum şahıs , gazetesinde malum haberleri sırf şehrimiz insanlarının kafasında bir istifam oluşturmak, kendince ise odamıza olan şahsi kinini kusmak ve egosunu tatmin etmek için iftiralarını sıralamaktadır.

Fiiliyatta kendi gazetesi olduğu tüm Akşehir tarafından bilinirken borçlarından dolayı muvazalı bir devirle başkasına devredildiği iddia edilen ve yine gayrı resmi sahibi olduğu iddia edilen şahıs ,gazetesinde  iftiralarıyla kin kusmaya devam etmekte,  bu şahsın gerçekte Akşehir’de yaşamadığı halde  alacaklıları tarafından arandığı halde bulunamadığı iddia edilirken  şehir dışından şehrimizi karıştırmaya devam etmektedir. Arkadaş o kadar dürüst bir şahsiyet ki !! , adres kayıt sistemi kanunu açıkken “bir vatandaş bir yere taşındı ve  20 günü geçmişse  adresini bildirmek zorundadır” ifadesi yer alırken adresini gizlemektedir.

Bunun dışında seçilmiş meclisimizi istifaya davet ederken kendi gazetesinde 17-25 Aralık süreci sonrasında ihanet kurumlarının reklamlarını ve haberlerini çarşaf çarşaf sayfa ile vermekten hiç rahatsız olmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız çok net uyardığı halde bu tarihten sonra gazetesinde onlara yer vermesi reklam ve haberlerini esirgememesi nasıl izah edilir? Buradan kendisine soruyoruz, sen hangi taraftasın? Para sevgisi vatan sevgisinin önüne mi geçti, bu kadar mı vatan seversin?

Ticaret ve Sanayi Yönetim kurulu Başkanımız, 17-25  aralık operasyonlarından sonra  çocuklarını ihanete kalkışan FETÖ çevrelerin okullarından derhal almış ve onlara karşı  mücadelesini başlatmıştır. Fetö terör örgütüyle ilgili bütün bilgilerini hiç çekinmeden Devletimizin  bütün kurumlarıyla paylaşmış,yapı içerisinde kalmaya devam eden tanıdıklarını yüz yüze ya da telefonda devletimizin yanında yer almaları hususunda uyarmıştır.Hatta yapı üyeleri tarafından Yönetim kurulu Başkanımızın kurumunun  ürünlerine karşı protesto eylemleri yapılmış olup gittikleri market ve restoranlarda bu ürünlerin satılmaması yönünde telkinatlarda bulunmuşlardır.yine bu tarihten sonra bu çevrelerin mal kaçırmaya yönelik girişimlerini odanın vereceği belgeleri vermeyerek önlemiş bu kurumların Akşehir’linin malı olarak kalmasına vesile olmuştur.Bu  girişimi yargı ve diğer ilgili  resmi kurumlarca malumdur.

Bunun yanında bu ihanet çevrelerinin yerleşmediği hiçbir devlet kurumu kalmamıştır. Bu hainlerin sızdığı tüm kurum çalışanları istifa mı edecek, ya da malum kişinin gazetesi onların reklamını yaptığından dolayı gazetesini kapatmayı düşünüyor mu?

17-25 Aralık  operasyonlarından sonra fetö terör örgütüne destek veren ve vermeye devam eden kim varsa vatan hainidir.Velev ki bu en yakınımızdaki insanlar olsa bile haindir. Çok şükür hainlerden hesap soracak güçte ve dirayette yüce bir devletimiz vardır. Bizde 17-25 aralıktan sonra yapıyla tüm gücümüzle mücadele ettik ve etmeye devam edeceğiz, tüm bilgilerimizi devletimizle paylaştığımız gibi bundan sonra da vatan hainleriyle bütün gücümüzle mücadeleye devam edeceğimizi buradan ilan ederiz.

Milletimiz yaşayacak, düşmanları kahrolacaktır. Allah Devletimize zeval vermesin. Yaşasın Millet Kahrolsun Millet Düşmanları.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis ve Yönetim Kurulu