TOBB YÖNETİM KULU ÜYESİ MEMİŞ KÜTÜKÇÜ AKŞEHİR TİCARET ODASI VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ
14/11/2016 Pazartesi

Tobb Yönetim Kurulu Üyesi , aynı zamanda OSBÜK (Organize Sanayi  Bölgeleri Üst Kuruluşu) Yönetim Kurulu Başkanı, Konya Sanayi Odası Başkanı  Memiş Kütükçü Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Akşehir Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Başoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi  Ender Kalkan tarafından karşılandı.

Faruk Başoğlu  Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası  hakkında bilgi verdi.  Sanayicimiz ve tüccarlarımızın sorunlarını dile getirdi. Kobilerin sorunlarını ve çözüm önerileri konusunda  desteklerini  beklediklerini  ifade etti.

Başkan  Memiş Kütükçü “Akşehir Ticaret ve Sanayi  Odasının Faaliyetlerini  yakından takip ediyoruz   çok başarılı çalışmalara  imza attıklarını biliyoruz. Bölgenin Sanayi ve Ticaretinin gelişmesi ve yükselmesi için gerekli çalışmaları yapmakta ve   bu  faaliyetleri yürütürken sosyal sorumluluk projelerine gerekli  destekleri vererek bölgenin gelişmesine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz  “ dedi.

Tobb olarak kobilerin finansal sorunları ile ilgili Oda ve Borsalarımızla birlikte bir  çalışma başlattıklarını Nefes Kredisi adı altında kobilerimize düşük faizli kredi sağlayacaklarını ifade etti.

Daha sonra Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Memiş Kütükçü ‘yü  Organize Sanayi Bölgesi  Müdürü  Murat Balaman karşıladı. Organize Sanayi Bölgesi hakkında  bilgi verdi. Organize Sanayi bölgesinin  mevcut parsellerin dolduğunu , altyapı sorunlarının olmadığı ve genişleme çalışmalarının devam ettiği ifade etti.  Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların gelişim göstererek iyi noktalara geldiklerini söyleyebiliriz dedi. Bir çok firmamız ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti. Organize Sanayi Bölgesini gezerek bölge içeresinde faaliyet gösteren firmalarımızdan Hars Traktör fabrikasını gezerek  yetkililerden  bilgi aldı.