Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Öncülüğünde Akşehir’de Milli İstihdam Seferberliği Toplantısı Yapıldı
04/03/2017 Cumartesi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat 2017’de TOBB’un düzenlediği Türkiye Ekonomi Şurası’nda başlattığı İstihdam Seferberliği “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi” kapsamında, Akşehir sanayisine gerekli bilgilerin verildiği toplantı Yeşil Vadi’de gerçekleşti.

Toplantıya, Akşehir Kaymakamı Mehmet TÜRK, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih AKKAYA, Akşehir TSO ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ÇİFTCİ, Akşehir İŞKUR Temsilciliği Müdürü Abdurrahman KESKİN, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz TUNA, Akşehir Organize Sanayi Müdürü Murat BALAMAN ve ilgili kamu kurumları temsilcileri ve işadamları katıldı.

Sanayicilerimiz yeni atanan Kaymakamımız Mehmet TÜRK’e kendileri ve firmalarını tanıtmasıyla başlayan toplantıda konuşma yapan Kaymakamınız Mehmet TÜRK daha önceki çalışmaları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi”, ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 vizyonu hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca Kaymakam Mehmet TÜRK görevine başlayalı kısa bir süre olduğunu ve edindiği intibalar çerçevesinde Akşehir sanayisinin Konya’dan sonra ikinci sanayi olduğuna değindi.

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi” konusunda Akşehir İŞKUR Müdür vekilliği görevini yürüten Abdurrahman KESKİN, 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlanan istihdam teşvikleriyle ilgili bir tanıtım yaptı. Tanıtımda; Teşvik uygulamasında özel sektör işverenlerinin 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacakları konusunda teknik bilgileri verdi. Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktaları belirten Akşehir İŞKUR Temsilciliği Müdür Vekili Abdurrahman KESKİN, belirtilen koşulları sağlayan bir işveren asgari ücret üzerinden bir kişiyi ilave olarak işe aldığı takdirde, Teşvik öncesi asgari ücretli bir işçinin işveren maliyeti : 2.177,44 TL iken Devlet Desteği: 666,60 (SGK) + 106,81 (Vergi) = 773,41 TL düşüldüğünde Teşvik sonrası asgari ücretli bir işçinin işverene maliyeti: 2.177,44 –  773,41 = 1.404,03 TL olacağını açıkladı.

Akşehir TSO ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ÇİFTCİ, Kaymakamız Mehmet TÜRK , Akşehir Belediye Başkanımız Salih AKKAYA ve Akşehir İŞKUR Müdürü Abdurrahman KESKİN’e teşekkür etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın daha önceden üyelerimizin sıkıntılarını Sanayi Şurasında dile getirildiğini belirtti. Hükümetimiz bu konularla alakalı yeni yasal düzenlemeler yaparak Sanayicimizi daha etkin bir üretim yapma ve istihdamı arttırıcı önlemler alma konusunda gerekli adımları attığını söyledi. Türkiye Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi başlatmıştır. Ticaret Odamıza, Belediyemize, Kaymakamlığımıza ve iş adamlarına bu konuyla alakalı görevler düşmekte olduğunu söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA, ”böyle bir toplantı düzenlemelerinden dolayı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na ve toplantıya katılan Akşehir Kaymakamı’na, İŞKUR Müdür’üne ve Akşehir Sanayisinin lokomotifi olan siz değerli iş adamlarına teşekkür ederiz” dedi. Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi için Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Toplantının ikinci gündeminde ise Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat BALAMAN Akşehir Organize Sanayi Bölgesinin 1996 yılından 2016 yılına kadar olan evrelerini anlattı. Gelinen noktada Tahsisli Parsel Sayısının 57, Faaliyetteki P.S. 31, İnşaat Halindeki P.S. 13, Proje Halindeki P.S. 13, Boş Parsel Sayısı ise 1 olduğunu belirtti. Akşehir Organize Sanayi Bölgesinin Genişleme Sahasında Toplam 37 Parsel olacağına değindi. Ön taleplerin alındığını ve bu talepler doğrultusunda Genişleme alanındaki parsellerinde kısa sürede dolacağını ifade etti.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz TUNA, TOBB Dijital Dönüşüm Projesini anlatarak üyelerimizin Odaya gelmeden evrak ve belgelerin 7/24 alınabileceğini ifade etti. Üyelerimiz “tek durak Oda” kapsamında şirket kuruluş işlemlerini gerçekleştirebileceklerini ve şirket kuruluşlarının maliyetinin düştüğünü belirtti.