3. AKŞEHİR KİTAP FUARI
03/05/2017 Çarşamba

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ ismiyle düzenlenen proje kapsamında üçüncüsü düzenlenen kitap fuarı 28 Nisan 2017 Cuma günü saat:10.00’da Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda açıldı.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü; Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamında Akşehir’de üçüncü  kitap fuarı dün Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonunda açıldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve 28 Nisan - 10 Mayıs 2017 tarihleri arasında açık kalacak ve fuar boyunca Türkiye’nin birbirinden ünlü ve değerli yazarı da Akşehir halkıyla buluşacak.

Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki ‘Akşehir 3. Kitap Fuarı açılış Töreni’ne; Akşehir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Yunak Myo Müdürü Kadir Öztaş, Akşehir İlçe Protokolü, Yazarlar; Erdal Demirkıran, Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Ercan, Ayşe Ortadeveci, Adil Karagöz ve Kamil Çakır, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Akkaya “Belediyelerin görevi sadece yol, park, su ve kanalizasyon işleri yapmak değildir. Kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak da önemlidir. Akşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince gençlerimizi ve çocuklarımız yetiştirmek için gayret ediyoruz. O Çanakkale ruhunu dipdiri ayakta tutabilmek için bu yıldan itibaren başlattığımız ve her yıl devam edecek olan tüm 11. Sınıf öğrencilerimizi Çanakkale gezisine göndermeye devam ediyoruz. Orada ecdadımızın bu vatanı bize nasıl zorluklarla emanet ettiğini görsünler ve bundan sonrada vatanına, bayrağına daha fazla sahip çıksınlar diye bu etkinliğe büyük önem veriyoruz. Belediye olarak birçok konferanslar, paneller ve eğitici tiyatrolar düzenliyoruz. Ayda ortalama 2 konferans ve 2 tiyatroyu Akşehirlilerle buluşturmaya çalışıyoruz. 3 yıldır devam eden ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projemizde de bir milyon hedefine ulaşma konusunda kararlıyız. Projemizde ilk yıl 200 bin kitap, ikinci yıl 250 bin kitap okundu. Bu yılda inşallah aynı civarlarda kitap okunmuş olacak. Beş yıllık dönemimiz bitmeden Kaymakamlığımızın, Ticaret ve Sanayi Odamızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve Eğitim Center Yayınevimizin desteği ile bu hedefimize ulaşacağız” diye konuştu.

Akşehir’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Müjdesi
Konuşmasında Akşehir’e birde müjde veren Başkan Akkaya “Daha önce uzun bir süreçte gerekçelerini Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte hazırladığımız çevre illerle olan bağlantılarımızı, bölgesel nüfusumuzu, ulaşım durumumuzu, okul alt yapımızı, yurt altyapımızı konu alan büyük bir rapor tanzim ederek Selçuk Üniversitesi’ne sunmuştuk. Selçuk Üniversitesi’nin Senato toplantısında Akşehir’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kurulması kabul edildi.  Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Mimarlık bölümleri olacak. Selçuk Üniversitesi birkaç gün içinde o karar yazısını bize elden verecekler, bize onu Ankara’ya, ilgili yerlere ulaştıracağız. YÖK tarafından da onayımızı aldığımızda Akşehir’e bu fakültenin açılması için karar verilmiş olacak” dedi. Başkan Akkaya konuşmasının sonunda bu kararın çıkmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara da teşekkür etti. Konuşmaların ardından Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya,  'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' Projesi kapsamında okullarda projeye destek veren öğretmenlere de teşekkür ederek, Projeye destek veren ilçe genelindeki 1420 öğretmenin kitap fuarında kullanması amacıyla 35 bin 500 TL tutarındaki sembolik bir çeki de İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu’na takdim etti. Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu’da Başkan Akkaya’ya bu güzel jest için tüm öğretmenler adına teşekkür etti.

Tören; Eğitim Center Yayınevi Yetkilisi Ahmet Ortadeveci tarafından Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya kitap seti armağan edilmesi ve kitap fuarı açılışına katılan yazarlara plaket takdim edilmesi ile devam ederken yazarlarda yaptıkları kısa konuşmalarda böyle güzel bir proje ve kitap fuarı için Akşehir Belediyesi ile proje paydaşlarına teşekkür ettiler. Plaket töreninin ardından Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Akşehir genelindeki tüm ana sınıfları ve 1. Sınıf öğrencilerine hediye edilmek üzere hazırlanan ‘Ailemle her güne 1 Masal’ kitaplarının dağıtımı törene katılan protokolce gerçekleştirildi.