KAMU ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ
02/08/2017 Çarşamba

KAMU ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Uğur ÖZALIR ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konya İl Temsilcisi Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Netcati ATABERK’i Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci makamında ağırlamış ve Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin uygulanması ve geliştirilmesi, kurumlar arası sinerjinin artırılması adına üniversite ile iş dünyası arasında koordinasyon noktasında gerekli desteği vereceklerini ifade etmiştir.

Aynı heyet Akşehir Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunmuş ve Akşehir Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Balaman’ı da ziyaret etmişlerdir.

Ziyarette Akşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin uygulanması ve geliştirilmesi, kurumlar arası sinerjinin artırılması adına üniversite ile iş dünyası arasında koordinasyon noktası olma konusunda neler yapılabileceği görüşülmüştür.

Bu kapsamda; üniversite-sanayi işbirliğine destek veren üniversitelerin konusunda uzman öğretim üyeleri ile sanayicilerimiz Akşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ev sahipliğinde buluşturulacak ve sanayicilerimize ait mevcut projelerin geliştirilmesi, yeni projelerin değerlendirilmesi, sanayiye yönelik ARGE çalışmalarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve güncel işbirliği/proje çözümlerinin geliştirilmesi çalışmaları hocalarımız tarafından incelenip değerlendirilmesi için görüş birliğine sağlanmıştır. Yapılan görüşme kapsamda ileriki günlerde sanayicilerimize ziyarette bulunulmasına karar verilmiştir.

Bu vesileyle Akşehir Organize Sanayi Müdürü Murat Balaman ile birlikte Akşehir Organize Sanayi Firmalarından Hars Makine Oto. Yedek Parça İml. Döküm, Nak. Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine ziyarette bulunmuş ve firma sahibi H. Hüseyin Angılcı ile birlikte tesislerinde inceleme yapmışlardır.