01. Gerçek Kişi (Şahıs) Yeni Kayıt

GEREKLİ EVRAKLAR

1) Yeni Kayıt Talep DilekçesiGerçek Kişi (Şahıs) Yeni Kayıt

2) İşletme Sahibinin / Yetkilisinin imza örneği/imza beyanı (Kamu kurum ve kuruluşlarınca veri tabanlarında tutulan imza kaydının bulunmaması veya kaydın temin edilememesi halinde, ilgililerin imzaları, fiziki olarak notere onaylattırılmak veya herhangi bir Ticaret Sicili Müdürlüğünde yazılı beyanda bulunmak suretiyle müdürlüğe verilir.) (1 adet asıl)

3) fotoğraf  (2 adet)

4) Kayıt olacak gerçek kişi için Vergi Dairesinden “GÖRÜNTÜLEME” belgesi (1 asıl – 1 fotokopi)

(Not: Maliye Bakanlığı Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP) sisteminden elektronik ortamda temin edilemediğinden talep edilmektedir.)

5) Gerçek Kişiler İçin Kayıt Beyannamesi (Odaya kayıt için) veya  Eczacılar odasına kaydı olan Eczacıların; Eczacılar odasından aldıkları kayıt belgesi aslını sicil müdürlüğümüze ibraz etmeleri gerekir.

NOTLAR

a) Müdürlüğümüzce BİLANÇO ESASINA göre defter tutan gerçek kişilerin kayıtları yapılmaktadır. Kontrol için yevmiye defteri önyüz fotokopisini ibraz ediniz.

b) Gerçek kişi yabancı uyruklu ise:

Varsa İkamet İzin Belgesi fotokopisi ( 1 adetl) veya  adresi yurtdışında ise adresi gösterir beyan

Tercüme edilmiş noter onaylı pasaport sureti (1 adet asıl – 1 adet fotokopi)

Fotoğrafı (2 adet)

NOT: https://mersis.ticaret.gov.tr/ adresinden elektronik başvuru yapmanız gerekiyor.