Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası`dan MEV-KA`YA 3 Proje
05/12/2011 Pazartesi
Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası`dan MEV-KA`YA 3 Proje

Mevlana Kalkınma ajansının başvuru için 30 Mart 2010 tarihi son günlü Kırsal Kalkınma desteklemelerinden Akşehir bölgemizin de yararlanması için Akşehir Ticaret ve Sanayi odası olarak hibe destek paketine 3 proje ile katıldık. Bu projelerin konuları sırasıyla tarıma yönelik ihracatı geliştirme ve eğitim projesi, tarımsal eğitim projesi ve son olarak da hayvancılığın geliştirilmesi ve eğitim projelerini 30 Mart 2010 tarihinde MEVKA’ ya sunduk. Bu projelerimizin proje heyetinden geçmesi durumun da Akşehir ve bölgesinde ki 1000’i aşkın çiftçimiz eğitim alacak,  kendi malını üretip yurt dışına satmak isteyen üreticilerimiz kendi ürünlerinin ihracatını gerçekleştirecek ve bu kapsamda 50 iş sahibi olmayan üniversite mezunu gencimize ihracat mevzuatı ve uygulamaları eğitimi verilecektir. Bunun sonucunda büyük bir kısmına istihdam sağlanması hedeflenmektedir.  Son projemiz olan ve bölgemizin en büyük geçim kaynaklarının başında gelen hayvancılık ile ilgili verdiğimiz proje sonucunda hayvancılık ile uğraşan halkımız daha verimli ve daha profesyonel hayvancılık yapılacaktır. Bu üç projenin ana hedefi Akşehir de tarım ve hayvancılık ile uğraşan halkımızın refah seviyesini yükseltmektir.

Akşehir ve bölgesi her zaman daha iyiye ve en güzele layıktır. Biz oda yönetimi olarak her zaman Akşehir için burada olacağız. Varlığımızın sebebini unutmadan hep çalışmaya devam edeceğiz.