Dünyadan İşbirliği Teklifleri

Birliğimiz (TOBB) web sitesindeki hizmetler alanında yer alan Uluslararası İş İmkânları bölümü, İş Dünyamızın bu alandaki güncel bilgilere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesini sağlamak, daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla 2013 yılı başında güncelleştirilmiştir.
Türk İş Dünyasının yabancı ülkelerdeki ekonomik gelişmeleri, yatırım, ticaret, teknik işbirliği ve benzeri somut iş imkânlarını, firma bazında her türlü iş tekliflerini ve güncel ihaleleri takip etmeleri amacıyla sunulan hizmetler aşağıda tanımlanmıştır.
Türkiye’ den İş Birliği TeklifleriÜrettiği mallar için yurtdışında müşteri, distribütör, acente ya da temsilci arayan firmalarımızın isteklerini hedef kitlelere duyurmak için hazırlanmıştır. İngilizce olarak sisteme girilen teklifler, Birliğimizce kontrolden geçirildikten sonra aylık bültenler haline getirilmektedir. Teklifler Türkçe ve İngilizce web sayfalarında sorgulanabilmekte, güncel ve geçmiş dönem bültenleri incelenebilmektedir.

Dünyadan İşbirliği Teklifleri : Yabancı firma ve kuruluşlardan Birliğimize iletilen mali, ticari ve teknik işbirliği teklifleri yer almaktadır. Teklifler Birliğimizce Türkçeye çevrilmekte ve http://www.tobb.org.tr/DisTicaretMudurlugu/Sayfalar/AnaSayfa.php üzerinden duyurulmaktadır.

İhaleler: Yurtiçinde ve Yurtdışından çeşitli kuruluşlardan alınan muhtelif sektörlere ait süreli ihale ilanları duyurulmaktadır.(http://www.tobb.org.tr/DisTicaretMudurlugu/Sayfalar/AnaSayfa.php)

Ülke Duyuruları: ülke bazında yasal düzenlemeler, yeni kuruluşlar veya yapısal değişiklikler, ülke tanıtımları gibi bilgiler yer almaktadır.

TOBBİOS-TOBB İş Olanakları Sistemi :Yurtiçinde veya Yurtdışında ürün bazında alış-satış yada ortaklık kurmak isteyen firmaların işbirliği tekliflerinin sektörel bazda birbirleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Sistemin en önemli özelliği, aynı kodu taşıyan talep ile teklifleri otomatik olarak eşleştirdikten sonra bunların sahiplerini elektronik posta yoluyla haberdar etmesidir. Bu suretle teklif ve talep sahipleri otomatik olarak buluşturulmaktadır. Sistemi kullanmak için öncelikle “ Yeni Üye Kaydı” seçeneği tıklanarak üyelik başvurusunda bunulmalıdır.

Yurt Dışı Etkinlikler: Yurtdışında düzenlenen iş forumu, ziyaretler, konferans, toplantı, ikili görüşmeler gibi etkinlikler duyurulmaktadır.

Yurt İçi Etkinlikler: Yabancı heyetlerle yurt içinde düzenlenen iş forumu, konferans, toplantı, ikili görüşmeler, sempozyum gibi etkinlikler duyurulmaktadır.

Özelleştirme ve Yatırım Projeleri:  Yabancı ülkelerde özelleştirme ilanları, süresiz ihale bilgileri, yatırım projeleri, uzun vadeli kalkınma, (altyapı/konut/ulaştırma vs.) programları, genel iş imkânları veya yatırım için ortaklık talepleri duyurulmaktadır.

Diğer Duyurular: Uluslararası kuruluşlarla ilgili haberler, veriler, bilgiler, çok taraflı siyasi veya ekonomik gelişmeler, yarışmalar ve benzeri çalışmalar duyurulmaktadır.