2021/9 SAYILI TEBLİĞ- KULLANILMIŞ VEYA YENİLEŞTİRİLMİŞ EŞYA
19/10/2021 Salı

2021/9 Sayılı Tebliğ- Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen; kullanılmış veya yenileştirilmiş eşya ithalatına ilişkin usul/esasları belirleyen ve 31.12.2020 tarihli 31351 sayılı (3. Mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanan 2021/9 Sayılı Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ’in güncellenmesine dair görüş talep edilmektedir.

Bu itibarla, Tebliğ’de gündeme getirilecek değişiklik önerilerinin ve ilave edilebilecek diğer hususlara yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerin, "Görüş Bildirim Formu" doldurularak (Açıklama kısmında tebliğ maddesi, değişiklik önerisi ve gerekçe belirtilerek) en geç 27 Ekim 2021 saat 17.00’ye kadar Odamıza mail yolu ile (bilgi@aksehirtso.org.tr) iletilmesi beklenmektedir.

Ekler:
Ek 1: 2021/9 Sayılı Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ
Ek 2:  Tebliğ Eşya Listesi
Ek 3: Görüş Bildirim Formu