Türk İhraç Ürünlerinin Rusya Federasyonuna Giriş İşlemlerinin Yapılacağı Gümrük Noktaları
14/04/2016 Perşembe

Sayın Üyelerimiz,

TOBB’dan gelen yazıda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan alınan 06.04.2016 tarihli ve 45510187-724.01.01/RU sayılı yazıda, Dışişleri Bakanlığı Moskova Büyükelçiliği tarafından, Türk ihraç ürünlerinin Rusya Federasyonu’na giriş işlemlerinin yapılacağı gümrük ofisleri sayısının sınırlandırılmasına ilişkin Rusya Federal Gümrük Servisi’nin 29.03.2016 tarihli ve 14153 sayılı Kararı’nın iletildiği belirtilmiştir.

Yazıda anılan Karar uyarınca yeni bir talimat gelen kadar otomobil, demir yolu ve deniz taşıtlarıyla getirilen iç tüketime yönelik Türk menşeli ürünlerin gümrüklenmesine aşağıda yar alan gümrük idarelerinde izin verileceği bildirilmiştir.
İlgili Üyelerimize önemle duyurulur.

TOBB gelen resmi yazı ve Gümrük İdare Merkezlerini için tıklayınız.