TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNİN OY KULLANMASI HAKKINDA
26/09/2022 Pazartesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 22/09/2022 tarih ve E-34221550-045.02-9352 sayılı yazıda özetle; 1581 sayılı Kanuna göre kurulmuş olan ve ticaret sicilde tescil yaptırmamış olan tarım kredi kooperatifleri için yetki belgesi veya sicil tasdiknamesi düzenlenmesinin mümkün bulunmadığı, bununla birlikte 5174 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin beşinci fıkrasının mülga olmasıyla birlikte anılan kooperatiflerin imza sirküleri ile oy kullanılması imkânının da kalmadığı, bu nedenle 2022 yılının Ekim ve Kasım ayları içinde yapılacak Oda ve Borsa organ seçimlerinde, anılan kooperatiflerin ne  şekilde  oy  kullanacağı  ile  ilgili  yaşanan  tereddüdün  giderilmesi  için  Ticaret  Bakanlığı'nın görüşlerine başvurulduğu belirtilmiştir.

Bakanlığın  görüşleri doğrultusunda; tarım  kredi  kooperatiflerinin yetkili organlarınca alınacak kararın noter onaylı örneğinin ibrazı halinde, Organ Seçimleri Yönetmeliği'nin 5 inci maddesinde belirtilen seçme yeterlilikleri de kontrol edilerek, oda ve borsa genel sekreterliklerince yetki belgesi  düzenlenebilecektir.

Bu kapsamda, söz konusu kooperatifler adına yetki belgesi almak isteyen üyelerimizin, ekli dilekçe ve yetkili organlarınca alınacak kararın noter onaylı örneği ile birlikte Odamız Genel Sekreterlik Birimine başvurması gerekmektedir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Talep Dilekçesi