ANKARA ÜNİVERSİTESİ GIDA GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ İSİM VE LOGOSUNUN İZİNSİZ KULLANIMI
21/05/2024 Salı

Sayın Üyemiz,

T.C. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün yazısına atfen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza iletilen 13.05.2024 tarih ve E-34221550-622.99-4774 sayılı yazıda;

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü logosunun bazı firmaların ürünlerinde izinsiz olarak kullanılmaya devam ettiği ve bu logonun kullanılarak bazı zincir marketlere ve eczanelere satış yapıldığı ifade edilerek hukuki sürecin devam ettiği belirtilmektedir.

Bu itibarla, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü logosu bulunan ürünleri satan veya satışına aracılık eden firmalara Enstitü tarafından hiçbir üründe logo kullanımına izin verilmediği ve herhangi bir ürüne güvence verilmediği hususlarına ilişkin olarak gıda işletmecisi üyelerimizin konu hakkında bilgilendirilmesi talep edilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

EK: Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü İsim ve Logosunun İzinsiz Kullanımı