YILLIK PGD PROGRAMI
11/10/2024 Cuma

Sayın Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen yazıda; "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu" kapsamında yıllık denetim programına alınacak ürünlerin her yıl risk analizi çalışması ile belirlenmekte olduğu ifade edilerek, 2025 yılı denetim programına alınacak ürünlerin tespit edilmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; yoğun olarak kullanılan, yüksek risk taşıması muhtemel ürünlerin çalışmaya dahil edilmesine ilişkin olarak Bakanlığın sorumluluk alanına giren ürünler (https://bulut.sanayi.gov.tr/portal/tr/l/e/a0b66449-922a-4dff-9342-7ceaf6046389/2afb8025-1ea2-4ccf-bd95-912ad04b6a41 ) dikkate alınarak, kullanıcılar açısından risk taşıyan ve piyasa gözetimi ve denetimi çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiği düşünülen ürünlerin paylaşılan ürün listesi üzerine işlenerek en geç 18 Ekim 2024 tarihine kadar Odamıza iletilmesinden memnuniyet duyulacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Akşehir GİOSB Logo