SANAYİ SİCİL BELGESİ VE YILLIK İŞLETME CETVELİ HK.
06/11/2014 Perşembe
SANAYİ SİCİL BELGESİ VE YILLIK İŞLETME CETVELİ HK.

Sayın Üyemiz;

Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2.Maddesine göre üretim yapan tüm işletmeler Sanayi Siciline kayıt olmak zorundadır. Sanayi Siciline kayıt yaptırmayan işletmeler Sanayi Sicil kanununun 2.Maddesi uyarınca her yıl artan oranda idari para cezasına maruz kalacaktır.

02.08 2013 tarihinden itibaren Sanayi Siciline kayıt olmayan sanayi işletmelerine 6495 Sayılı Kanun uyarınca 31.12.2014 tarihine kadar idari para cezası uygulanmamakla birlikte, 31.12.2014 tarihinden itibaren bu kanuni süreyi geçirenlere İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAKTIR.

Bu nedenle Sanayi Sicil Belgesi henüz almamış üretim yapan işletmelerimizin 25.10.2014 tarih ve 29159 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan SGM2014/11 Sanayi Sicil Tebliğinin 3. Maddesinin d. bendi ve 4. maddesinin 4.bendine göre sanayi sicil belgelerini almaları konusunda üyelerimizin mağdur olmaması için önemle duyurulur.

Ayrıca sanayi siciline kayıtlı olan firmaların yasal yükümlülükleri;
  • Beyanlarındaki her türlü değişikliği (Adres, ürün, unvan vb.)
  • İşletmenin kapatılması veya tekrar faaliyete geçmesini Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne bildirmek
  • Her takvim yılı başından itibaren 4 ay (Ocak, Şubat, Mart, Nisan) içerisinde bir önceki yıla ait bilgileri ihtiva eden “YILLIK İŞLETME CETVELİ” nin veri girişini https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden yapmak ZORUNDADIR.
Bu nedenle siz değerli üyelerimizin idari para cezasına maruz kalmamaları için yukarıda belirtilen yasal zor
unlulukları bilgilerinize rica ederiz.

AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM: Bilim ,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
ADRES: Büyük İhsaniye Mah. Alay Cad No:30 Selçuklu
İRTİBAT PERSONELİ: Hasan OK (Mühendis)