TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) 73. GENEL KURULU YAPILDI
26/05/2017 Cuma

TOBB ETÜ Spor Salonu/ Ankara (23-24 Mayıs 2017)

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çiftci, Meclis Başkanı Yusuf İzzettin Yayla, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Yıldırım ve Genel Sekreter Filiz Tuna’nın katıldığı 73. Genel Kurulu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 73. Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararların daha hızlı alınacağını belirtirken, “Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” dedi.

Türkiye’nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran TOBB Başkanı, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, "Her yerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu dillendiren bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olarak hep gündemimde tuttum, hala da gündemimde. Gündemimde olmaya da devam edecek. Çünkü faizi, hep söylüyorum, çok açık net söylüyorum, yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB'un çatısı altında Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için gayret gösteren, ter döken, emek veren herkese teşekkür etti. Erdoğan, Genel Kurulda 81 ilden seçimle göreve gelen oda ve borsa başkanlarından meclis üyelerine kadar iş dünyasının seçkin temsilcilerinin yer aldığını bildirdi.

İş dünyasının aynı zamanda bulundukları şehirlerin kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır." ifadesini kullandı.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesindeki 73. Genel Kurul'da, açılış konuşmalarından sonra ilgili komisyonlar sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından yapılan oylama sonucunda 2016 yılı bütçe harcamaları ve kesin hesap dönemi ile yönetim kurulu ibra edildi. Genel Kurul toplantısı, 2018 bütçe tekliflerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

(TOBB) 73. GENEL KURULU ÖNCESİNDE KOBİ POLİTİKALARI KURULU TOPLANTISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73. Genel Kurulu öncesinde Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çiftci, TOBB KOBİ Politikaları Üyesi olarak Birliğimizde düzenlenen KOBİ Politikaları Kurulu Toplantısına katıldı. TOBB bünyesindeki komisyon ve kurullar TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla ayrı ayrı toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, KOBİ Politikaları Kurulu toplantılarına iştirak etti.