BAŞKAN MAKASCI’DAN BİR MÜJDE DAHA AKŞEHİR TSO SAYISAL TAKOGRAF(DİJİTAL EHLİYET) HİZMETİ VERMEYE BAŞLADI
15/02/2022 Salı

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı; sayısal takograf kapsamında Dijital Ehliyet hizmeti verme konusundaki girişimleri sonucunda, ilçe odaları arasında yetki alan ilk ticaret ve sanayi odası olduklarını açıkladı.

Başkan Maksacı: “Hizmet verdiğimiz Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu bölgesindeki üyelerimiz ile Akşehir Şoförler Odası Başkanı Fikri Kurt, Yunak Şoförler Odası Başkanı Halil Yılmaz, Çeltik Şoförler Odası Başkanı Osman Akgün, 69 Nolu Taşıyıcılar Koop. Başkanı Özender Karadere’nin yoğun talepleri doğrultusunda girişimlerde bulunduk. TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleriyle ilk ilçe Odaları arasında işlem yapabilme yetkisine kavuştuk.

Yerel ve uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan yasa gereği yürürlüğe giren sayısal takograf kapsamında tüm ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren firma ve çalışanlarına Dijital Ehliyet alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu ihtiyacın giderilmesi noktasında Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak uzun çalışmalarımız neticesinde Odamız yetkilendirilmiş durumdadır. Bu çerçevede bu günden itibaren Odamız Sayısal Takograf(Dijital Ehliyet) işlemleri başlamıştır. Odamıza, üyelerimize, Şoförler Odalarına ve bölgemize hayırlı olsun.

Üyelerimize ve bölgemize daha iyi hizmet verebilmek için çalışan emek veren Yönetim Kurulu Üyelerine, Meclisimize, Akşehir TSO yetkilendirmesi sürecinde desteğini ve yardımını bizden esirgemeyen TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunarım.”