KONYA İL VE İLÇELERİ ODA-BORSA MECLİS ÜYELERİ İSTİŞARE TOPLANTISI
28/09/2022 Çarşamba

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılım sağladığı Konya İl Ve İlçe Oda-Borsa Meclis Üyelerimizle İstişare Toplantısına katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği müşterek meclis toplantısına katıldı. Meclis üyelerinin sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, görevlerinin iş dünyasının taleplerini icra makamlarına iletmek olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu müşterek toplantıda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde de, oda ve borsa başkanları ile birlikte çalışarak, üyelere yönelik pek çok desteğin çıkmasını sağladıklarını ifade etti. Ancak daha yapılması gereken çok iş bulunduğunu ve sıkıntıların tam anlamı ile bitmediğini belirten TOBB Başkanı, “Bunları da takip ediyor ve dile getiriyoruz.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, hem Selçuk Öztürk, hem Memiş Kütükçü hem de Hüseyin Çevik Başkanın tecrübe ve bilgi birikiminden Ankara'da istifade ettiğini belirterek, üç başkanın da üyelerinin sıkıntılarını beklentilerini en hızlı şekilde kendisine ve icra makamlarına ilettiklerini ifade etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu akredite olarak üyelerine beş yıldızlı hizmet veren Konya'daki oda-borsalara bu vizyonları ve çalışmaları için de teşekkür etti

-Konya’ya 9 okul müjdesi

Bugün TOBB, Türkiye’nin önde gelen başarılı bir kurumuysa bunda Konya’nın da payının çok büyük olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Böyle çalışkan, azimli, vizyoner başkanlar seçerek, camiamıza kazandıran, Konya’ya ve Türkiye’ye hizmet etmesini sağlayan, siz Konyalı kardeşlerime de yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konya için 9 yeni okul müjdesi veren TOBB Başkanı şunları söyledi: “Konya’da güzel bir işe daha başlıyoruz. Biliyorsunuz, TOBB olarak burada, Başkanlarımızın girişimi sonucunda, bir Hukuk Fakültesi yapmıştık. Şimdi de Konya’daki tüm Oda-Borsa başkanlarımızın talebiyle, TOBB Yönetim Kurulunda yeni bir karar aldık. Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Ereğli, Ilgın, Karapınar ve Seydişehir ilçelerinde birer okul olmak üzere, Konya’da tam 9 okul daha yapacağız. Konya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kimseyi, fikrinden, inancından, görüşünden dolayı dışlamayalım. Ortak akıl ve diyalogla her sorunu aşabileceğimizi bilelim. O zaman, ülkemizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.”

Toplantıda birer konuşma yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de kendi faaliyetlerine, sorunlarına ve beklentilerine ilişkin bilgi verirken Konya'nın Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi haline geldiğini vurguladılar.