AKŞEHİR 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KAVUŞUYOR
04/11/2022 Cuma

GIDA İHTİSAS OSB TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN ONAY ALDI

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, Gıda İhtisas OSB hakkında açıklamalarda bulundu.

Akşehir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusunda Milletvekilimiz Orhan Erdem’in öncülüğünde Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası girişimleriyle 10.11.2020 tarihinde bölgemizdeki diğer kamu kurumlarıyla yapılan görüşme sonucunda karar alınmış ve 11.03.2021 tarihinde Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası resmi olarak kuruluş işlemlerine başlanmıştır. 20.05.2021 tarih ve 2582259 sayılı yazı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilgili kurumlardan olur alınması durumunda kurulmasına onay vermiştir. Bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlara müracaatlar yapılmış olup Akşehir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması noktasında Tarım ve Orman Bakanlığına yapılan müracaatlar sonucunda onay alınmasıyla son aşamaya girilmiştir. Bu son süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına tüm kurumlarımızdan alınan olur yazılarının ibrazı ve gerekli işlemlerin yapılmasından sonra Akşehir Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmaya hazır hale gelmiştir.

Kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi toplam 343.168 m2’lik bir alan üzerinde planlanmaktadır. Söz konusu alanın %70’i(240.217m2) Sanayi Parseli, %13’ü(44.611m2) Yeşil Alan, %7’si(24.021 m2) Yollar, %6’sı(20.590 m2) Sosyal Tesis Alanı, %4’ü(13.726 m2) Arıtma Bölümünden oluşmaktadır.
Planlanan alana 20 adet sanayi tesisi kurulması ve yaklaşık 1.500 kişi istihdam kazandırması öngörülmektedir.

Başkan Makascı, bölgemizin meyve ve sebze üretim üssü olmasında ve şehrimizin kalkınmasında, kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin önemli bir adım olduğu belirtti. Bu büyük adımın atılmasında emeği geçen ve ilgili kurumlardan olurların alınması noktasında desteklerini esirgemeyen Bölge Milletvekillimiz Orhan Erdem’e, Akşehir Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya’ya, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.