İLK HEDEF 100 BİN
16/12/2022 Cuma

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ile Akşehir’deki tüm resmi kurumlar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve tüm Akşehirliler adına siyaset üstü bir platform olarak Akşehir’in sorunlarını ortak bir akılla dile getirmek amacıyla Akşehir Birlik Platformu kurulmuştur.

İlçe nüfusunun yılsonuna kadar 100 bine ulaşması amacıyla toplanan Akşehir Birlik Platformu'nun düzenlediği toplantıya Kaymakam Dr. Mehmet Özel, Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Birlik Platformu ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruşlarının müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

Akşehir Birlik Platformu ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Akşehir birlik platformu olarak tek amacımız Akşehir’imizi ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan hak etiği yerlere getirmektir. Bizi birbirimize bağlayan bizi büyütüp yetiştiren bize Akşehirli olma gurunu yaşatan şehrimize sorumluluklarımızı yerine getirme zamanı gelmiştir.

Şehrimizin ekonomik ve sosyal alanda gelişmiş, dünya ölçeğinde rekabet edebilen güçlü sanayiye sahip olmasını istiyoruz.

Sanayi ve ticaret alanında bölgenin merkezi konumuna gelmiş bir Akşehir‘i hedefliyoruz.

Organize sanayi bölgelerini genişleterek, yeni organize sanayi bölgeleri kurarak, istihdamı artırarak, göç vermeyen göç alan bir Akşehir için uğraş veriyoruz.

Kültürünü yaşatan ve gelecek nesillere aktaran, tarihi ve kültürel dokusu ile ulusal ve uluslararası itibarlı, yaşanabilir bir Akşehir olsun istiyoruz.

Akşehir’imizi marka şehir haline getirmek önceliklerimiz arasındadır.

Tek eksikliğimiz 1920’li yıllardan beri uğraş verdiğimiz İL'liktir. Doğal güzellikleri, ekonomik gelişimi Coğrafi Konum ve sosyal yapısı ile İL olabilirliğine yakışan Akşehir’in bu durumunun tescil edilmesini istiyoruz.

Bize düşen görev 100 binin altında olan şehrimizin nüfusunu 100 bine tamamlamaktır. Önceliklerimiz:

-Akşehir’de yaşayan fakat ikametleri farklı yerlerde olan hemşehrilerimizin ikametlerini ivedilikle Akşehir’e aldırmak,
-Dışarıda yaşayıp Akşehir’de ikamet adresi bulunanların ikametgâhını Akşehir’e aldırmak,
-Akşehir’de çalışan ve ikametgâhı dışarıda olan memur ve işçilerin ikametgâhını Akşehir’e aldırmak,
-Akşehir’de yaşayan öğrenciler ile dışarıda okuyan Akşehirli öğrencilerin ikametgâhlarını Akşehir’e aldırmak.

Platformumuza destek veren Akşehir kaymakamımız Dr. Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Mülki ve idari amirlere, Üniversitelerimize, Siyasi parti başkanlıklarımıza, muhtarlarımıza, Oda ve Borsa başkanlarımıza, vakıflarımıza, derneklerimize tüm Sivil Toplum kuruluşlarına, 100 yıllık bir kurum olan Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine teşekkür ederiz” dedi.