AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI GULFOOD DUBAİ GIDA FUARINA KATLIYOR
26/01/2023 Perşembe

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kalkan, uluslararası Gulfood Dubai gıda Fuarına KOSGEB destekli Yurt dışı İş gezisi ve Fuar ziyareti gerçekleştirileceğini açıkladı.

Gulfood Dubai, stratejik konumu nedeniyle dünyanın her kıtasından sektör liderlerini buluşturan çok sayıda katılımcı ve ziyaretçi çeken fuarların başında geliyor. Gıdaya dair her konuya ev sahipliği yapan fuar markalaşmanın ve küresel bilinirliğin önünü açıyor. Bu organizasyona katılan her marka daha kolay dünyaya açılıyor.

Gulfood Dubai Fuarı, yiyecek ve içecek sektöründe üreticileri, toptancıları, perakendecileri, distribütörleri, otelcileri ve karar alıcıları buluşturarak aralarındaki bağlantıyı kolaylaştırıyor. Firmalar ileriye dönük hammadde alımlarını bu fuarda belirliyorlar. Her yıl artan sayıyla ulusal ve uluslararası katılımcı, yeni ürünlerini ve yeni teknolojileri sergiliyorlar.

Gulfood Fuarı piyasayı güçlendirmek isteyen çok sayıda sektör meslektaşını küresel vitrinde ağırlıyor. Çok zengin ürün grupları arasında; yiyecek ve içecekler, yağlar, kuruyemiş, kuru gıda, hazır yemek, çorba, gurme gıda, fonksiyonel gıdalar, otel ürünleri, gıda üretim teknolojileri ve ekipmanları, gıda işleme, etiketleme ve paketleme teknolojileri, gıda hijyeni, yemek malzemeleri ve hizmetleri yer alıyor.

Başkan Ender Kalkan; üyelerimize daha iyi hizmet verme noktasında değişen dünya koşullarının takibi, üyelerimizin dünya ölçekli şirketlerle etkileşimi ve sektördeki pozisyonlarını belirlemeleri önceliğimizdir. Uluslararası ihracatımızı arttırma adına dünya gıda sektörünün uluslararası buluşma noktalarından olan Gulfood fuarı 300.000 metrekare alan içerisinde 120 ülkeden, 5.000 fuar katılımcı, 100.000 ziyaretçi sayısı ile 20-24 Şubat 2023 tarihleri arasında bir kez daha BAE ziyaretçilerine kapıları açacak olup üyelerimle Gulfood Dubai Fuarına ziyaret sağlanacaktır.

Bölgemizin ihracat ve yatırım getirilerini arttırmak, yeni teknolojileri incelenmek, gıda sektörüne yönelik yenilikleri yakından takip edebilmek ve yeni pazarları keşfetmek için Odamız tarafından düzenlenecek olan fuar ve iş gezisine 25 firma ve sektör temsilci katılım sağlanacaktır.