BAŞKAN ENDER KALKAN DAN K TÜRÜ YETKİ BELGELERİ HİZMETİ MÜJDESİ
04/05/2023 Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yazısında; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na hizmet alanları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilecek yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda yetkilendirme yapıldığı ve Bakanlıkça verilecek eğitimden sonra K Belgelerinin verilmeye başlanacağı bildirilmiştir.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender KALKAN; “K Belgelerinin Odamızda verilebilmesi konusunda uzun zamandır lobi çalışması yapmaktayız. TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU nezdinde K belgesi işlemleri için üyelerimizin ve nakliyecilerin Konya’ ya gitmek zorunda kaldığını, Sayısal Takograf Kartının (Dijital Ehliyet) verildiği gibi K Belgelerinin de Akşehir TSO’ da verilebilmesi için girişimlerde bulunmuştuk.

K Türü Yetki Belgeleri hizmeti bundan böyle Konya merkeze gitmeye gerek kalmadan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (Akşehir TSO) alınabilecek!

Bu hizmet ile ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren Akşehir TSO üyesi olan veya olmayan işletmeler ve nakliyeci esnafı K Türü Yetki Belgesi işlemlerini Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapabileceklerdir. K belgeleri hizmetinin bundan böyle Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’ndan alınabilecek olması sayesinde üyelerimizin ve nakliyeci esnafımızın hem zaman hem de ekonomik kayıplarının önüne geçmiş olduk.

Bu hizmet ile üyelerimize ve nakliyeci esnafımıza büyük kolaylık sağlamış oldu. Artık bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan üyemiz olan veya olmayan tüm işletmeler ve nakliyeci esnafımız, K belgesi işlemlerini ve yenilemelerini Odamızda gerekli teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapabileceklerdir.

Odamızın yetkilendirilmesi sürecindeki desteklerinden dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU’ na, TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanımız Sayın Selçuk ÖZTÜRK’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.