BAŞKAN ENDER KALKAN LGS SINAVINDA TAM PUAN ALAN YKS DE İLK 2500 E GİREN AKŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
02/08/2023 Çarşamba
HABERE AİT DİĞER FOTOĞRAFLAR
Tümünü İncele

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, Akşehir’de öğrenim gören ve LGS Sınavında tam puan alan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 2500’e giren öğrencilerle buluştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu’nun da katıldığı programda öğrencilere hitap eden Başkan Kalkan, Akşehir ’in her alanda olduğu gibi eğitim alnında da başarılı bir şehir olduğuna dikkati çekerek, sınavda başarı göstererek şehrin gururu olan öğrencileri tebrik etti.

Akşehir’in her alanda gelişim gösteren bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Kalkan, “Özellikle eğitim alanında sayın ilçe müdürümüz başta olmak üzere okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin çok büyük bir gayreti var. Sizlerin elde ettiği başarı çok kıymetli. Emeğinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde okuyarak bundan sonra da şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceksiniz” diye konuştu.

“İNŞALLAH ŞEHRİMİZE ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNURSUNUZ”
Başkan Kalkan, azimle çalışmanın ve başarının yanı sıra anne baba duasının ve desteklerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“ Ders başarısı çok kıymetli ve önemli ama işin sonunda vatana, millete, hizmet edecek hayırlı evlat olmak çok daha önemli. Siz ikisini de yapacak durumdasınız.  Eğitim hayatınız bitince mutlaka çok iyi yerlerde, çok iyi görevler alacaksınız, bu başarınız onun bir göstergesi. Ama doğduğunuz, büyüdüğünüz toprakları, yaşadığınız şehri ihmal etmemek lazım. Hem anne babalarınız hem de bizler buradayız. Onun için sizlerin başarısıyla gurur duyuyoruz. İnşallah şehrimize de önemli hizmetlerde bulunursunuz.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN DAHA İYİ YETİŞMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman Eğitim ve öğretim kurumlarının yanında olduklarının altını çizen Başkan Kalkan , “Eğitim-öğretim döneminde gençlerimizin daha iyi yetişmeleri için çaba sarf ediyoruz. Çünkü ne yaparsanız yapın insan kaynağınız yoksa başarılı olma şansınız yok.

BAŞKAN KALKAN EĞİTİM CAMİASINI TEŞEKKÜR ETTİ
Bu süreçte öğrenci velilerinin de büyük emek harcadığını ve azimlerinden dolayı onlara da teşekkür ettiğini belirten Başkan Kalkan , “Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere eğitim camiamıza da teşekkür ediyorum. Zor, meşakkatli bir dönem tamamlandı, elhamdülillah. Akşehir’in başarısı çok iyi. Bununla büyük bir gurur duyuyoruz. Onun için bu vesileyle tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu da Eğitim Öğretime verdikleri desteklerden dolayı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan’a teşekkürlerini sunarım. Her zaman bizim ve öğrencilerimizin yanında olmaları bize güç vermektedir. LGS sınavında iki öğrencimiz tam puan alarak bizleri gururlandırmıştır. YKS sınavında ilk 2500 içerisinde 11 öğrencimiz yer almıştır. Öğrencilerimizi, ailelerimizi, okullarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ‘ilçe milli Eğitim Müdür’ü Barbaros Topaloğlu’na yaptığı özverili çalışmalardan dolayı plaket taktim etti. Başkan Kalkan programın sonunda başarılı öğrencilere Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına hediye takdim etti.