TANZANYA İŞ FIRSATLARI TOPLANTISI
11/08/2023 Cuma

T.C. Darüsselam Büyükelçisi Sayın Dr. Mehmet GÜLLÜOĞLU ve Tanzanya / Darüsselam Eski Ticaret Müşaviri Sayın Onur BİLGEN’in katılımıyla, Konya Ticaret Odası ev sahipliğinde, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin ele alınacağı ve üyelerimizin ihracatlarının nasıl artırılacağı hakkında bilgilerin paylaşılacağı "Tanzanya İş Fırsatları Toplantısı" yapılacaktır.

Sayın Üyemiz;

Dünyanın 74. ve Afrika’nın 10. büyük ekonomisi olan Tanzanya, ülkemiz ihracatı için potansiyel içeren ve büyüyen bir Pazar konumundadır.

Ülkenin 2022 yılında; dünyadan  ithalatı 15.6 milyar $, Türkiye’den ithalatı ise 254 milyon dolar şeklinde gerçekleşmiştir.

Türkiye’den Tanzanya’ya ihraç edilen başlıca ürünler; elektrikli makine ve teçhizat, ses kaydediciler ve çoğaltıcılar, televizyon, nükleer reaktörler, kazanlar, makineler ve mekanik cihazlar, demir veya çelikten eşyalar, gübreler ile demir ve çeliktir.

Odamız ve siz değerli üyelerimiz için son derece yararlı olacağını ümit ettiğimiz bu programa katılmanızı bekler, saygılar sunarız.

Tarih: 17 Ağustos 2023 Perşembe

Saat:   14:00
Yer:    KTO Meclis Salonu

Toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin https://bit.ly/44SEqmi  linkinde yer alan katılım formunu doldurmaları rica olunur.