AKŞEHİR ÜRÜNLERİ YÖREX FUARINDA TANITILIYOR
HABERE AİT DİĞER FOTOĞRAFLAR
AKŞEHİR ÜRÜNLERİ YÖREX FUARINDA TANITILIYOR
Tümünü İncele

2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen YÖREX, Yöresel Ürünler Fuarı’na Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret Borsası ve Akşehir Ziraat Odası ile birlikte katılım sağladı. Fuar kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere Akşehir’in yöresel lezzetleri tanıtıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteğiyle Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Yöresel Ürenler Fuarı (YÖREX), ANFAŞ Fuar Merkezi'nde açıldı. Bu yıl kapılarını 12. kez açan YÖREX’te Akşehir'in tanıtımının yapıldığı stantta yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olan temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akşehir Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Doğru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri; Akşehir standında fuara gelen misafirleri karşıladı.

Akşehir standında temsili Nasreddin Hoca ziyaretçilerle fotoğraf çektirirken, Akşehir’in coğrafi işaretli lezzetleri olan; peynir baklavası, tandır kebabı, herse ve kiraz lokumu ikram edildi. Stantta, Akşehir Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı ortaklığıyla kadınların iş hayatına katılması amacıyla kurulan Kadın Girişimciler Kooperatifi’nin kurutulmuş meyve cipsleri de yer aldı. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından üretilen kırmızı işlenmiş meyvelerden ürünler ve helva çeşitleri de ikram edildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Kalkan yaptığı açıklamada; “standımızı ziyaret eden konuklarımızı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizle birlikte ağırladık. Bölgemiz Yöresel ve Coğrafi işaretli ürünlerimizden takdiminin yanı sıra kültürümüzü de tanıttık.

Akşehir’imizi tanıtımı konusunda birlik ve beraberlik içerisinde her türlü katkıyı sağlayan başta Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya’ya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru’ya, Ziraat Odası Başkanı Fahri Küçükpolat’a, fuar süresince standımızı boş bırakmayan Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerime, Meclis Üyelerime ve fuara gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayan, Oda Personelimize, Belediye Personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.