BAŞKAN KALKAN’DAN ONUR GÜNÜ MESAJI
24/08/2024 Cumartesi

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ender Kalkan, 24 Ağustos Onur Günü münasebeti ile kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kalkan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Her dönemi ayrı zaferlerle taçlanmış olan şanlı tarihimizin altın sayfalarına işlenen başarılarının en önemlilerini içinde bulunduğumuz Ağustos ayında kazandık. Bize Anadolu’nun kapılarını açan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayan zaferler silsilesi yine Anadolu’nun zor günlerinde 24 Ağustos 1922 de Batı Cephesi Karargâhı olan Akşehir’imizden Afyon’ doğru başlayan hareketle birlikte 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruzu zaferiyle taçlanmış olup Cumhuriyetimize giden yolda Akşehir de yakılan bu ilk meşale bizi ziyadesi ile onurlandırmıştır.

Milletimizin topyekûn birliği, azmi, cesareti ve dehası ile kazandığımız Büyük Taarruzda Akşehir’imizin üstlendiği rol bizim için gurur vesilesidir. Batı Cephesi Komutanlığını zafere yolcu ettiğimiz 24 Ağustos 1922 günü Akşehir’imizin Şeref Günü’dür. 102. yıldönümünü kutladığımız Onur Günümüz ’de bize bu onuru miras bırakan Büyük Taarruzla Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan, İstiklalimizin ve İstikbalimizin kazanılması ve vatan müdafaasında, toprağımızın her karışını, kanlarıyla sulayan, bu cennet vatanı bizlere emanet bırakan Aziz Ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum”