Miras Yoluyla Devirde K2 Ve K2* Türü Yetki Belgesi İçin İstenen Evraklar
(DEVRALAN’ IN TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)
  1. BAŞVURU DİLEKÇESİ (Firma Yetkilisi Tarafından İmzalanıp, Kaşelenecek, Gerçek kişilerde kişinin, tüzel kişiliklerde ise temsil ve ilzama yetkili kişilerden birinin cep telefonu numarası belirtilecektir.)
  2. ŞAHIS FİRMALARINDA KİŞİNİN, ŞİRKETLERDE İSE FİRMA ORTAKLARI İLE TEMSİLİ YETKİLİ KİŞİLERİN KİMLİK FOTOKOPİLERİ (Başvuru dilekçesinde bahse konu kişilerin T.C. Kimlik numaralarının belirtilmesi halinde ayrıca Kimlik Fotokopileri istenilmeyecektir.)
  3. TÜZEL KİŞİLERDE, FİRMAYI TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ KİŞİ / KİŞİLERİN İMZA SİRKÜLERİNİN ASLI VEYA NOTER ONAYLI SURETİ. (İmza sirkülerinin aslının veya Noter onaylı örneğinin, talep edilmesi halinde; aslı görülmüştür şerhi düşülen örneğinin alınmak suretiyle, iade edilebilir.)
  4. YETKİ BELGESİ TALEP EDEN GERÇEK KİŞİLER HARİÇ FAAL VERGİ MÜKELLEFİ OLMALARI ŞARTTIR.
  5. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, KEP ADRESLERİNİN BULUNMASI
  6. ÖZMAL OLARAK KAYITLI RUHSATLARIN FOTOKOPİLERİ (Araçlar vizeli olacak)
  7. TÜZEL KİŞİLİKLERİN, TİCARET SİCİLİ GAZETE SURETLERİ ( KURULUŞ, GÜNCEL ADRES, ORTAKLIK YAPISI, SERMAYE, UNVAN VE YETKİLİYİ/YETKİLİLERİ GÖSTEREN TİC. SİCİL GAZETESİ)
 
(VEFAT EDEN ŞAHIS ADINA TAMAMLAMASI GEREKEN BELGELER)
  1. Dilekçe (Belgeyi devralacak şahıs memur huzurunda dilekçeyi imzalayacak)
  2. Eski K Belgeleri (Asılları)
  3. Satılan araç varsa noter satış sözleşmesi fotokopisi, hurdaya ayrılan varsa hurda belgesi mevcut araçların ruhsat fotokopisi
  4. Vukuatlı Nüfus Cüzdanı Örneği ( Nüfus Müdürlüğünden ) (Belgeyi devredecek ve devralacak kişiler aynı sayfada görünecek)
  5. Veraset ilamı aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra geri verilecektir)
  6. Ölüm Belgesi aslı ve fotokopisi (Aslı görüldükten sonra geri verilecektir)
  7. Feragatname ( Noter tarafından hazırlanacak Feragatname içeriğinde, ilgili veraset ilamında varis olduğu belirtilen şahısların devir edilecek belge üzerindeki hak ve menfaatlerinden bir kişi üzerine feragat ettiğini belirten ve feragatname içeriğinde devir edilecek belgeye ait; Belge numarası, veriliş-geçerlilik tarihi ve U-Net numarası içerir ifadenin bulunması gerekmektedir.)
 
Miras Yolu İle Devir Hakkında Mevzuatın; 21. Maddesi
(1) Bu Yönetmeliğe göre düzenlenen yetki belgesinin/belgelerinin sahibi olan gerçek kişinin ölümü halinde, yetki belgesinin/belgelerinin faaliyeti durdurulur. Faaliyeti durdurulan yetki belgesinin/belgelerinin kanuni mirasçıları, bu belgenin/belgelerin kullanımından kaynaklı oluşabilecek idari/adli yaptırımlara karşı yükümlüdürler.
(2) Birinci fıkraya göre faaliyeti durdurulan yetki belgesi/belgeleriyle ilgili olarak; ölen yetki belgesi sahibinin kanuni mirasçıları, yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitim tarihine kadar Bakanlığa yazılı olarak başvurmaları şartıyla; yetki belgesi geçerlilik tarihi ile ölüm tarihi arasındaki gün sayısının, mevcut yetki belgesi cari ücretine düşen kısmı hak sahiplerine iade edilerek yetki belgesi/belgeleri iptal edilir ve bu çerçevede ücret iadesi yapılan kanuni mirasçılar yeniden bu belgeyle ilgili olarak, bu Yönetmeliğe göre herhangi bir hak iddiasında bulunamazlar. Ancak, birinci fıkraya göre faaliyeti durdurulmuş yetki belgesi/belgeleri kapsamındaki faaliyetlere devam etmek isteyen ve bu fıkraya göre belge ücreti iadesi yapılmayan mesleki saygınlığa sahip kanuni mirasçıların, yetki belgesinin yenileme süresinin bitim tarihine kadar Bakanlığa yazılı olarak başvurmaları kaydıyla:
a) Kanuni mirasçılar adına yetki belgesi yeniden düzenlenir.
b) Adlarına yetki belgesi düzenlenen kanuni mirasçılar, bu Yönetmelikte belirtilen şartlara, yetki belgesinin düzenlendiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde uyum sağlamak zorundadır.
c) Bu şekilde düzenlenmiş olan yetki belgesi süresinin, bu fıkrada belirtilen 2 yıllık süreden önce bitmesi halinde söz konusu yetki belgesi, mesleki saygınlık şartı haricindeki diğer şartlara bakılmaksızın yenilenir ve 2 yıllık süreden kalan süre yenileme işleminden sonra da devam eder.
(3) İkinci fıkranın (b) veya (c) bentlerinde belirtilen süre içerisinde, bu Yönetmelikte öngörülen şartların sağlanmaması halinde yetki belgesi iptal edilir.
 
     NOT:
1) K2 yetki belgesi türleri için taşıtların motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunlu değildir.
  2) K2 yetki belgesine kamyon ve kamyonetler eklenebilirken; K2* yetki belgesine sadece azami yüklü ağırlığı  3.500 ’ü geçmeyen ruhsatında kamyonet olarak tescil edilen taşıtlar eklenebilir.
 
( Belgeler Ticaret ve Sanayi Odasınca incelendikten ve düzenlendikten sonra  devir işlemi için Ulaştırma Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğüne gönderilecektir.  )
TOBB LOGO Logo
Tobb Akredite Logo
Akşehir Osb Logo
Abigem Logo
Etü Logo
Resmi Gazete Logo
Ekonomi Bakanlığı Logo
kosgeb Logo
Teknokent Logo
mevka Logo
Rekabet Kurumu Logo
Kgf Logo
Mail Listemize Katılın
Formu kullanarak mail listemize katılabilir,
yeniliklerden ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.