Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı Görüş Talebi
20/09/2016 Salı
Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı Görüş Talebi

İLGİ: 31/08/2016 tarih ve 34885888-640E.3835 sayılı yazı.

Ülkemiz sanayisinin planlanması ve geliştirilmesine yönelik temel politikaları belirleyen Onuncu Kalkınma Planı ve Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesinde önemle vurgulanan konuların başında sanayide yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünlerin üretimine geçişin sağlanması yer almakta olup, bu geçişin sağlanabilmesi, sanayimizin yerli ve yenilikçi kapasitesinin arttırılması ve üretimle ilgili yeni mekanizmaların uygulamaya konulmasını gerektirmektedir.

Bu çerçevede üretimle ilgili mevcut uygulamaların gözden geçirilerek sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin tartışılması amacıyla kamu ve özel sektörün katılımlarıyla Bakanlığımızca düzenlenen "Üretim Reform Paketi Çalıştayı" sonucunda üretimle ilgili mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda hazırlanan "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağına ilişkin Karşılaştırma Tablosu"  http://www.sanayi.gov.tr/userfiles/ %C3%9Cretim_Reform_ Paketi_Kanun_ Tasar%C4%B1s%C4%B1_ Tasla% C4%9F %C4%B1.pdf  adresinde yayınlanmakta olup, söz konusu taslağın, incelenmesi, görüş ve önerilerinizin gerekçeleri ile birlikte "Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" ekinde yer alan "Taslaklar Hakkında Görüş Bildirilmesinde Kullanılacak Form" doldurulmak suretiyle, 22 Eylül 2016 mesai bitimine kadar odamıza (Fax: 0332 813 97 08 –mail: bilgi@aksehirtso.org.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

Üyelerimize duyurulur.