KOSGEB Temsilcilik Ofisi
Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının imzalamış olduğu protokol ile işletmelere verilecek KOSGEB hizmet ve desteklerinin; yaygın etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak üzere Odamız bünyesinde KOSGEB Temsilcilik Ofisi açılmıştır.

KOSGEB Temsilcilik Ofisi;
a) KOSGEB Destek ve Hizmetlerinin işletmelere duyurulması ve tanıtılması ile ilgili çalışmaları yürütür.
b) KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında işletmeleri bilgilendirir.
c) KOSGEB destek ve hizmetleri hakkında işletmelere rehberlik hizmetlerini sunar.
ç) Faaliyetlerini, ilgili olduğu KOSGEB Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde gerçekleştirir.
d) İşletmeleri, KOSGEB destek süreçlerine ilişkin durumları hakkında bilgilendirir.
e) KOBİ Beyannamesinin onay duurumuna ve güncelliğine ilişkin sorgulama yapar.
f) Destek programlarına ilişkin başvuru ve taahhütname kayıtlarının kontrolünü sağlar.
g) İşletmelerin destek başvurusu olup olmadığını ve başvuruya ilişkin onay durumunu sorgular.
ğ) Ödeme talep formunun evrak kayıt numarasını/tarihini sorgular ve evrak karekodu ile ödemenin hangi aşamada olduğuna dair işletmeye bilgi verir.
h) İşletmenin Müdürlüğe sunduğu dilekçe vb. başvurların durumunu ilgili KOBİ Uzmanı veya Uzman Yardımcısı ile iletişime geçerek öğrenir ve işletmeye bilgi verir.

KOSGEB e-Akademi

KOSGEB’in girişimcilik eğitim platformu olan KOSGEB e-Akademi ile geleneksel ve ileri girişimcilik eğitimlerini online olarak alabilirsiniz.
Ücretsiz ve aracısız verilen eğitimlere https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden başvurabilirsiniz.

Eğitimlerin 16 bölüm halinde yer aldığı KOSGEB Girişimcilik El Kitabı ile de alanında uzman isimlerin makalelerine ulaşabilirsiniz.
KOSGEB Girişimcilik El Kitabı’na erişmek için lütfen tıklayınız.