HATIRLATMA: D-8 YATIRIM FORUMU
08/06/2022 Çarşamba

Değerli Üyemiz,

D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 25'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, 16 Haziran 2022 tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent Otel'de 10:00-17:50 saatleri arasında D-8 Genel Sekretaryası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde, D-8 üye ülkelerinin Yatırım Ajansları ve D-8 Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin bir araya geleceği "D-8 Yatırım Forumu" nun düzenleneceği bildirilmişti.

D-8 üyesi ülkelerin Yatırım Ajansları yetkilileri tarafından sunumların yapılması planlanan ve Türkçe-İngilizce tercüme hizmeti sunulacak olan Foruma katılmak isteyenlerin https://anket.tobb.org.tr/#/anket/d-8-yatirim-forumu linki üzerinden 14 Haziran 2022 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Ülkemiz ile Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'dan oluşan Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, üye ülkeler arasında kalkınmaya yönelik işbirliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal ilişkileri zenginleştirmek amacıyla 1997 yılında kurulmuş olan bir örgüttür

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, D-8 marjında kurulmuş olan D-8 Ticaret ve Sanayi Odaları'nın (D-8 TSO) kurucu üyesidir. Ülkemizin D-8 2017-2021 dönem başkanlığı çerçevesinde, D-8 TSO Dönem başkanlığı da TOBB’ nce yürütülmüştür. D-8 TSO Dönem Başkanlığı kapsamında TOBB tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,