KOSGEB’den KOBİ’lere 50 Bin liraya Kadar İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği
19/12/2016 Pazartesi
KOSGEB’den KOBİ’lere 50 Bin liraya Kadar İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve güncel KOBİ Beyannamesi onaylı, KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ’lere yönelik olarak: 50.000,00 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli bir Kredi Faiz Destek Programı uygulamasına başlamıştır.

50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için;

Başvuru Tarihleri: 19.12.2016 Pazartesi saat 09.00’da başlayacak 21.12.2016 Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecektir.
Kredi başvurularınız için: http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresini kullanabileceksiniz.

İşletmelerin KOSGEB Veri Taban ı’na kaydolması ve KOBI Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir.

Aynı anda on binlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşanmakta olup kayıt ve güncelleme işlemleri süresiz bir şekilde devam etmektedir.

Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecektir.

Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacaktır.
Bu aşamada işletmenin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek yoktur.

Programda yer alan Bankalar:
  • Akbank T.A.Ş.
  • Denizbank A.Ş.
  • Garanti Bankası A.Ş.
  • Halk Bankası A.Ş.
  • İş Bankası A.Ş.
  • QNB Finansbank A.Ş.
  • Vakıflar Bankası T.A.O.
  • Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
  • KGF

Destek başvurusunun onaylanması Bankalar için bağlayıcı olmayıp, Bankalar kredi verip vermemek ve verecekleri kredi miktarını belirlemek hususunda kendi mevzuat ve değerlendirmeleri doğrultusunda hareket edecektir.

KOSGEB Müdürlükleri onay tarihi: 22.12.2016 (24 saat)
Banka değerlendirme/onay tarihleri: 26.12.2016-31.01.2017