TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ VE TOBB İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ
16/08/2023 Çarşamba

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ VE

TOBB İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ

Sayın Üyemiz,

Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla, Oda/Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu üyelik başvuruları başlamıştır.

Başvurular 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibariyle https://girisimcilik.tobb.org.tr adresinden online olarak başlamış olup, 8 Eylül 2023 Cuma günü saat 17:00’ye kadar devam edecektir.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurul üyelik kontenjanı Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi sayısı (30) ile sınırlıdır. Bu nedenle başvuruların ivedilikle gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.

• İl Kadın Girişimciler Kuruluna üye olabilmek için; Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi veya yöneticisi (TC Kimlik Numarasının Mersis sisteminde kayıtlı)  olması gerekmektedir.

• İl Genç Girişimciler Kuruluna üye olabilmek için; 40 yaşından gün almamış (1984 yılı ve sonrası), Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi veya yöneticisi (TC Kimlik Numarasının Mersis sisteminde kayıtlı) olması gerekmektedir.

Ayrıca, Konya’da bulunan üniversite ya da yüksekokulda görev yapan akademisyenler ve girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri ile birlikte toplum nezdinde saygınlık uyandıran diğer gerçek kişiler de kurul üyesi sayısının %20’sini aşmayacak şekilde kurul üyesi olabilmektedir.

Yönetim Kurulu tarafından onaylanan üyelik başvuruları, TOBB Girişimcilik Bilgi Sistemi’ne yüklenecektir.

İl İcra Komitesi Üye sayıları, seçmen listeleri, seçim tarihi, seçim yeri ve saati 3 Ekim 2023 tarihinde Oda hizmet binasında ilan yerlerine asılarak ve/veya Odamız internet sitesinde yayınlanarak duyurulacaktır.

İl Kurul Üyeleri arasından İl İcra Komitesi Üyeliğine aday olacakların adaylık başvuruları, 11 Ekim 2023 - 17 Ekim 2023 tarihleri arasında dilekçe ve ekinde aday olabilme şartını tevsik eden adli sicil belgesi ile birlikte mesai bitimine kadar yapılacaktır.

Başvurusunu tamamlamış İcra Komitesi Üyeliği adaylarının yer aldığı liste, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü mesai başlangıç saatinden itibaren seçimin gerçekleştirileceği hizmet binasında bulunan ilan yerlerine asılmak ve/veya internet sitesinde yayınlanmak suretiyle duyurulacaktır.

İcra Komitesi seçimleri 19 Ekim 2023 Perşembe günü 10:00-17:00 saatleri arasında Hizmet Binasında fiziki olarak gerçekleştirilecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen seçim takvimi ile kurulların mevzuatlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Seçim Takvimine ulaşmak için tıklayınız

TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ile ilgili mevzuatı için tıklayınız