Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Ek Yerleştirmede Alternatifler Sunmaya Devam Ediyor
29/08/2017 Salı

İş dünyasının üniversitesi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılına yeni bölümleri, büyüyen kampüs alanı ve genişleyen burs imkânlarıyla beraber giriyor.

Halihazırda üniversiteye yerleşemeyen aday öğrencilerin endişeleri, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin ek kontenjanlardaki alternatif bölümleri ile sona eriyor.

14 farklı burs imkânıyla 3.000 TL’ye varan burslar, yeni Karataylıları bekliyor. Ayrıca, öğrenciler Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinden iki diplomayla birden mezun olabiliyor. Onlarca bölümde geçerli olan çift anadal fırsatıyla, mezuniyet sonrasında iş fırsatları oldukça genişliyor. Örneğin, Lojistik Yönetimi Bölümü ile Karatay’da öğrenimine başlayan bir öğrenci, Endüstri Mühendisliği diplomasını da alarak mezun olabiliyor.

Odamız ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi arasında geçerli olan protokol kapsamında, üyelerimiz ve birinci derece yakınları herhangi bir ön lisans veya lisans programlarına kayıt yaptırmaları hâlinde %10 oranında destek bursu elde ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi, gerçekleştirdiği Sektör Danışmanlığı Projesi ile “iş arayan değil, işte aranan” mezunlar yetiştiriyor. Bu proje kapsamında öğrencilere akademik danışmanın yanı sıra bir sektör danışmanı atanıyor. Sektör danışmanı Konya’da alanında kendini kanıtlamış isimler ve kurumlar arasından seçiliyor. Sektör danışmanlığı projesi sayesinde öğrenci birinci sınıftan itibaren iş hayatına atılıyor, tecrübe kazanıyor. Böylece dört senelik bir lisans mezunu aynı zamanda dört senelik bir iş tecrübesine sahip olarak mezun olma fırsatını yakalıyor.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, İşletme, Uluslararası Ticaret, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Lojistik Yönetimi, Endüstri Mühendisliği gibi birçok alanda iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki öğrencileri, 25 Ağustos – 5 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek ek yerleştirmeyle kabul ediyor.

Ayrıntılı bilgi için: http://tanitim.karatay.edu.tr/