MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ
18/09/2017 Pazartesi
MISIR ÜRETİCİ KAYIT SİSTEMİ

İlgi: a)18.04.2017 tarihli ve 6455 sayılı yazımız, b)Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan 08.09.2017 tarihli ve E.96124 sayılı yazı.

İlgi(a)’da kayıtlı yazımızda, Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğu ile ilgili anılan sisteme başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte henüz kayıt yaptırmamış Odanız üyesi firmaların bilgileri talep edilmiş olup, Birliğimize ulaşan bilgiler Ekonomi Bakanlığı’nın değerlendirmesine sunulmuştur.

İlgi(b)’de kayıtlı yazıda, 2017 Eylül ayı sonunda Mısır tarafı Cenevre’de gayri resmi bir danışma toplantısı gerçekleştireceğini belirterek, halihazırda anılan sisteme başvurusunu tamamlamasına rağmen başvurusu onaylanmayan firmaların güncel durumları ile ilgili bilgi istemektedir.

Bu çerçevede, mevcut durumda başvuru işlemlerini tamamlamakla birlikte sisteme henüz kayıt yaptırmamış Odamız üyesi firmalara ilişkin güncel listenin Ekonomi Bakanlığına iletilmesini teminen, ekte sunulan formun doldurularak bilgi@aksehirtso.org.tr gönderilmesini rica ederiz.

Saygılarımızla.

EK: Sorun Tablosu(1 Sayfa)