TÜRKİYE-TÜRKMENİSTAN TİCARET VE SANAYİ ODASI FORUMU
18/12/2023 Pazartesi

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, ticaretin ve yatırımların arttırılması ve iki ülke arası potansiyel işbirliği alanlarının belirlenmesi konularını esas alarak, Türkmenistan'a yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Bahse konu çalışmalar kapsamında, 26 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "Türkiye-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu" kurulmasına dair Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Türkiye-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, genel olarak, Türkiye ile Türkmenistan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişimine destek olmak amacıyla kurulmuştur. Bahse konu Oda Forumu'nun görevleri, oluşumu ve üye yapısına ilişkin bilgi ekte sunulmuştur.

Türkiye-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu'na, https://tobb.org.tr/IkiliOdalar/TurkiyeTurkmenistanTSO/ linkinde yer alan "Üyelik Başvuru Formu" nu doldurarak üye olunabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,