MENŞE VE DOLAŞIM BELGELERİ KULLANIM SÜRESİ
06/08/2024 Salı

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, 1 Ağustos 2024 tarihli ve 32619 sayılı Resmi Gazete’de, Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 148)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 205) ve Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 149)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 206) yayımlandığı belirtilmiştir.

Yazıda, mezkur Tebliğler ile menşe ve dolaşım belgelerinin kulanım süresinin altı (6) aydan bir (1) yıla çıkarıldığı bilgisi verilmiştir. Bu itibarla, Birliğimiz Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi’nde (MEDOS) gerekli düzenleme yapılmış ve söz konusu belgelerin Odalarımızdan satış tarihini takiben kullanım süresinin bir (1) yıl olmasına imkan sağlayan teknik çalışma tamamlanmıştır.

Ayrıca, 1 Ağustos 2024 tarihi itibariyle kullanım süresi devam eden belgelerin Odalarımızdan satış tarihleri esas alınarak geçerlilik süreleri de bir (1) yıla uzatılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.