TÜBİTAK 1832 SANAYİDE YEŞİL DÖNÜŞÜM 2024-2 ÇAĞRISI AÇILDI
09/08/2024 Cuma

TÜBİTAK-TEYDEB tarafından 1832-Sanayide Yeşil Dönüşüm çağrısının üçüncüsü 01.08.2024 itibari ile açılmıştır. Odamız üyesi KOBİ’lerin doğrudan başvuru yapabildiği bu desteğin son başvuru tarihi 03.10.2024 olarak belirlenmiştir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmektedir. Bu amaçla hayata geçirilen 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı kapsamında Dünya Bankası desteği ile yürütülen 1832 kodlu Sanayide Yeşil Dönüşüm çağrısının üçüncüsü 01.08.2024 itibari ile açılmış, başvurular 03.10.2024 tarihine kadar alınacaktır.

Bu çağrı kapsamında firmaların yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik daha önce yapılan Ar-Ge çalışmaları ile elde edilmiş olan prototiplerin ticarileşme öncesi faaliyetleri desteklenecektir. Çağrıya KOBİ ve büyük ölçekli kuruluşların başvuruları kabul edilmek ile birlikte, ortaklı başvuru da yapılabilecektir. Destek süresi en fazla 24 ay, proje bütçesi üst limiti mikro/küçük ölçekli firmalar için 8.500.000 TL, orta ölçekli firmalar için 13.000 000 TL, büyük ölçekli firmalar için 25.000.000 TL’dir. Çağrı kapsamında sermaye şirketlerine en fazla %50’si geri ödenmek üzere faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır. Destek oranı sırasıyla büyük ölçekli şirketler için %70, KOBİ’ler için %80 olarak belirlenmiştir. Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecektir. Kullanılacak desteğin geri ödemesi proje bittikten 1 yıl sonra başlayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız