YENİLENEBİLİR ENERJİ KOOPERATİFLERİ ÇALIŞTAYI HK.
11/09/2018 Salı

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, Ülkemizde kurulu kooperatiflerin dünyadaki başarılı kooperatifler ile işbirliğinin geliştirilmesinin sağlanması için pek çok yeni alanda kooperatif kurulmasına Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü öncülük etmekte olup, yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren kooperatiflerin kuruluşu ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları devam etmektedir.

Bu doğrultuda, yenilenebilir enerji kooperatiflerinin finansmana erişimine ilişkin karşılaşılan sorunların tespiti ve yol haritası belirlenmesi amacıyla Ticaret Bakanının teşrifleriyle Kayseri’de 28 Eylül Cuma günü, ilgili bakanlıkların, kurumların, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, sanayi ve ticaret odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, bankaların, kooperatiflerin ve potansiyel kooperatif girişimcilerinin katılım sağlayacağı “Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Çalıştayı” düzenlenecektir. Program kapsamında ayrıca, Kayseri ilinde kurulu S.S. Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Üretim Kooperatifi’nin 5 MW kapasiteli güneş enerjisi santralinin tesis açılışı gerçekleştirilerek saha gezisi yapılacaktır. Programa katılmak isteyen üyelerimizin Konya Ticaret İl Müdürlüğü (320 49 00) ile iletişime geçmeleri gereklidir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.