EMLAKÇILIK YAPANLARA AKŞEHİRDE MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI İMKANI
16/01/2019 Çarşamba

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, bölgemizde faaliyet gösteren emlakçılık iştigalindeki firmalara emlak danışmanı sınavının Akşehir’de yapılması hususunda müjde verdi.

Başkan Makascı, bilindiği üzere tapu kütüğüne kayıtlı olsun ya da olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralanması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnafların mesleki faaliyetlerini düzenlemek amacıyla hazırlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği 05.06.2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Buna göre 05.06.2018 tarihinden itibaren ilgili yönetmeliğin 6. Maddesinin (d) bendi uyarınca Gerçek kişi tacirler ile esnaf kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (Seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması, ayrıca yine ilgili yönetmeliğin 10. Maddesinn 1. Fıkrası uyarınca İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (Seviye 4 veya 5) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları zorunlu hale getirildiğini vurguladı.

Akşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, bölgemizde emlakçılık iştigaliyle faaliyet gösterecek firmaların faaliyetlerine devam edebilmeleri için gerekli olan sorumlu emlak danışmanı belgesi için sınava girmek isteyenlerin Odamıza müracaat etmeleri gerektiğini vurguladı.