GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ PAZARINDA TİCARİ FIRSATLAR PANELİ
22/03/2019 Cuma

27 Mart 2019, Çarşamba Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan “TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” Temel Amaçları arasında yer alan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi İşletmeler” başlığı altından yer alan “Dış Ticaret Ortamının İyileştirilmesi” önceliği yer almaktadır.

Buradan hareketle, 27 Mart 2019 Çarşamba günü 14.00’da Konya Sanayi Odası Konferans Salonunda, Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası işbirliğiyle “Güney Afrika Cumhuriyeti Pazarında Ticari Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Panele Güney Afrika Cumhuriyeti’ne dair tecrübelerini paylaşmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti eski Ticaret Müşaviri, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden Ticaret Uzmanı Hakan KARABALIK, ve ihracatta devlet desteklerini anlatmak üzere Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Rukiye DURU katılacaktır.

Katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

PROGRAM:

13.30-14.00: Kayıt
14.00-14.15: Selamlama konuşmaları

14.15-16.00:Panel

Moderatör:
Dr.M.Burak CERAN (Öğretim Üyesi, Selçuk Üniversitesi Akören MYO)

Panelistler:

Hakan KARABALIK (Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü- Ticaret Uzmanı)
Rukiye DURU (Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü- Dış Ticaret Uzman Yardımcısı)

16.00-16.30        Soru-cevap ve kapanış

Yer: Konya Sanayi Odası Konferans Salonu

Konya-Güney Afrika Cumhuriyeti Ticari İlişkiler Özeti (2018 yılı sonu itibariyle)
  • Konya’da 50 ülkeden, 340 adet yabancı sermayeli firma mevcuttur.
  • Konya’da baskın sermayesi Güney Afrika Cumhuriyetli olan firma bulunmamaktadır.
  • Konya’nın ise toplam ihracatı 1,8 milyar dolar iken Güney Afrika Cumhuriyeti’ne olan ihracat yaklaşık 14 milyon dolardır. Bu rakamla Güney Afrika Cumhuriyeti toplam ihracatımızın binde 8’sini oluşturmakta ve en fazla ihracat yapılan 36.ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Irak’tır.
  • Konya’nın toplam ithalatı 908,5 milyon dolar iken Güney Afrika Cumhuriyeti’nden ithalat 7,4 milyon dolardır. Bu rakamla Güney Afrika Cumhuriyeti toplam ithalatımızın binde 8’ini oluşturmakta ve en fazla ithalat yapılan 29.ülke konumundadır - İlk sıradaki ülke Çin’dir.
  •  Konya’nın Güney Afrika Cumhuriyeti ile olan dış ticaret fazlası 6,6 milyon dolardır.

MEVKA TR52 Konya-Karaman Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’na erişmek için tıklayınız.
Konya’da Yatırım web sitemizi ziyaret ettiniz mi? www.konyadayatirim.gov.tr