DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ(4 NİSAN 2019 PERŞEMBE)
02/04/2019 Salı

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, firmaları 4 Nisan 2019 Perşembe günü yapılacak olan Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine davet etti.

Ekonominin güçlenmesi için ihracatın önemine değinen Ahmet Emin Makascı, bölge ihracatında son yıllarda kaydedilen gelişmenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Makascı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İhracat potansiyeli yüksek firmalara sahip olmamız ve bu potansiyeli harekete geçirmemiz, ekonomimiz için son derece önemlidir. Daha önce üyelerimizden 20 kadar firma ihracat yaparken, yapılan çalışmalar neticesinde bu sayı 45 firmaya yükselmiştir.Akşehir ve bölgemizin bir sanayi şehri olması, Konya ilinde gelişmişlik endeksi içerisinde ilk beşin içerisinde yer alması bunun en önemli göstergesidir. Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak ihracatın daha kolay yapılabilmesi için her türlü fiziksel altyapıyı oluşturarak MEDOS ile 7/24 sistem üzerinden ihracat sağlanmaktadır. Odamız, ihracat belgeleri olan ATR, EUR.1 ve Menşe Şahadetnamesi konusunda MEDOS üzerinden üyelerimize hizmet vermektedir. Bunun yanı sıra firmalarımızın desteklerden yararlanmaları ve ihracat potansiyeli bulunan firmaların da ihracat yapabilir düzeye gelmeleri en büyük isteğimizdir.

Firmalarımızı, Odamız ve OSB Müdürlüğü ev sahipliğinde; Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) iş birliğiyle düzenlenen Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine davet ediyoruz.”

Konya Ticaret Odası, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası, Beyşehir Ticaret Odası ve Ilgın Ticaret Odası üyelerinin de katılacağı seminer, 4 Nisan 2019 Perşembe günü saat 09:30’da Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Seminerde Bakanlık uzmanlarından Ahmet Küçükaslan ve Mehmet Yakıcı katılımcıları ihracat ve sağlanan destekler konularında bilgilendirecekler.