DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI
05/04/2019 Cuma

Akşehir TSO ve OSB Müdürlüğü ev sahipliğinde; Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (OAİB) iş birliğiyle düzenlendi.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yard. M. Yaşar Özden, Yönetim Kurulu Üyeleri Tacettin Akkuş, Onur Karakoyun ile Meclis Başkanı Abdurrahman Ağaçlı, Meclis Üyeleri Mithat Teker, İbrahim Eroğlu, Mehmet Azkin’ın hazır bulunduğu toplantıya bölgemiz firmaları, Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Beyşehir Ticaret Odası üyeleri yoğun katılım sağladı.

Ticaret Bakanlığı- İhracat Geliştirme Uzmanı Ahmet Küçükaslan ihracat mevzuatı ile dahilde ve hariçte işleme rejimleri hakkında detaylı bilgi verdi. İhracat Genel Müdürlüğü – Ticaret Uzmanı Mehmet Yakıcı İhracatta sağlanan devlet yardımları konusunda Türk Ürünlerinin Yurt Dışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleşmesi ve TURQUALITY’nın desteklenmesi ile Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazar Giriş Desteği, E-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımının desteklenmesi hususunda katılımcıları bilgilendirdi. 53 temsilcisinin katıldığı seminer daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşirken, ihracatçı firmalar kendi tecrübelerini de paylaşma imkanı yakaladı.

DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİ SUNUMLARI

-Hususi Damgalı Pasaport Sunumu