AKŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI AKŞEHİR İ DÜNYAYA TANITIYOR
29/05/2019 Çarşamba

Akşehir TSO tarafından hazırlanan Mevlana Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Akşehir’i Dünyaya Tanıtıyoruz Projesi” hayata geçiriliyor.

Projenin sözleşmesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Savaş Ülger tarafından imzalanmıştır. Desteklenen proje kapsamında Tarih, Kültür ve Turizm Rehberinin oluşturulması sağlanacak ve hazırlanan rehber bölgenin ulusal ve uluslararası arenada tanınması, bölgeye gelen yerli yabancı turist sayısının artması, turizm gelirlerinin artması, yerli yabancı yatırımcı sayısının artması, bölgenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Başkan Makascı: “Akşehir, ticaret yollarının üzerinde olduğundan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok medeniyetle etkileşimde bulunmuştur. Akşehir’in toprakları üzerinde yaşamış kültürler düşünüldüğünde, çok zengin bir kültür mozaiğine sahip olduğu görülür. Bu mozaikten faydalanmak için Akşehir ve çevresine ait tanıtıma konu olan varlıkların bilgilerinin toplanması ve derlenmesi ile hazırlanacak Akşehir ve yakın çevresine ait olan tarih, kültür ve turizm rehberiyle bölgemizin ulusal ve uluslararası tanıtıma katkı sağlayacaktır. Bu projenin hazırlanamasın da odamız organları ve personelimizin güzel bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti.”